GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mats Josephson: Kanske dags att koppla bort Capio från Gärsnäs?

”Han ringer på tisdag. Håll dig inne. Han heter Leif”.
Gärsnäs • Publicerad 13 oktober 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Capio vårdcentral
Capio vårdcentralFoto: Martina Holmberg / TT

Det var svaret som en brukare/kund fick när denne ringde till Capio Gärsnäs och ville komma i kontakt med sin läkare.

Är det så här det ska gå till i fortsättningen? Får vi som är listade på vårdcentralen i Gärsnäs inte träffa någon läkare utan hänvisas till att sitta hemma och vänta på telefon från han som heter Leif?

Enligt uppgift från Capio ska vårdcentralen göras om till en filial och då behövs ingen läkare. En vårdcentral utan läkare. Och detta beroende på att ingen läkare vill arbeta på vårdcentralen i Gärsnäs, eller som Capio uttrycker det; ”Det går inte att få tag på någon läkare i Skåne”.

Men hur kommer det sig att vårdcentralerna i både Brösarp och Tomelilla har ”fått tag på läkare”? Det måste rimligen ha med arbetsledning och arbetsmiljö att göra.

Frågan är nu vad Region Skåne gör för att få ordning på vårdcentralen i Gärsnäs. Kanske är det bättre att koppla bort Capio och driva vårdcentralen i egen regi. Som i Brösarp och Tomelilla.

Mats Josephson, Gårdlösa

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.