Annons
Insändare

Moa Greiff och Annika Weitner: Att inte följa angiverilagen är inte ett lagbrott

På senaste kommunfullmäktige i Ystad 15 februari blev Vänsterpartiet anklagade av de borgerliga partierna och Sverigedemokraterna för att vi ”uppmuntrar kommunens anställda att bryta mot lagen”, när vi genom vår motion ville att personalen inte skulle vara tvungna att följa angiverilagen. Även om det faktiskt inte var tal om något lagbrott.
Ystad • Publicerad 28 februari 2024
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Knutssalen på Gamla Rådhuset  ska fräschas upp, men tyvärr har Ystads kommun inte råd att återställa salen i dess ursprungliga skick.
Knutssalen på Gamla Rådhuset ska fräschas upp, men tyvärr har Ystads kommun inte råd att återställa salen i dess ursprungliga skick.Foto: Thorsten Persson

I YA 26 februari tackar KD-politikern Lars Lundberg personalen när de bryter mot lagen, vilket personalen helt berättigat blir mycket upprörda över!

Ska man spara pengar åt politikerna så är det rätt att bryta mot lagen. Det är de borgerliga partierna och Sverigedemokraterna som är orsaken till att sjukhusen och deras personal går på knäna och det har varit känt länge.

Annons

I förra veckan lovade statsministern att ingen skulle behöva lämna sin anställning, men det tog han snabbt tillbaka.

Vänsterpartiet uppmanar regeringen att ge de medel som regioner och kommuner behöver för att kunna upprätthålla välfärden på en bra nivå.

Moa Greiff och Annika Weitner, Vänsterpartiet Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons