unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Nicklas Olsson (M): Lägre hus ger kraftigt minusresultat

Svar till Magnus Alms (S) insändare i YA 7 april ”Vem tjänar på ett miljonprogram i Skurup?”
Kvarteret Öhnners står stilla och öde i väntan på nya beslut.
Kvarteret Öhnners står stilla och öde i väntan på nya beslut.
Foto: Annika Thunell
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det var välkomnande att läsa att någon från Socialdemokraterna äntligen säger vad de vill och inte bara vad de inte vill. Det uppskattar säkert kommuninvånarna när de de senaste två åren enbart fått höra och läsa hur saker och ting stoppas och fördröjs.

Att Magnus Alm tydligt uttrycker att han vill bygga fler villor uppskattas och delas utav oss i moderaterna. Låt oss möjliggöra det på Woodyområdet. Nä just det, saker och ting har oftast mer än en sida.

Att bygga på höjden krävs i ett förtätningsprojekt för att länsstyrelsen ska godkänna att vi bygger på åkermark som till exempel Västeräng.

Dessutom är det förenat med kostnader. Att inköp av fastigheterna på området, rivning, sanering (som inte ens är färdigt) och framtagande av detaljplan landar på många tiotals miljoner kronor bör beaktas och dessa pengar är kommuninvånarnas.

Att då bygga lägre hus än vad som redan finns på området hade gett ett väldigt kraftigt minusresultat. Vi snackar 10–20 miljoner beräknat på den bruttototalarea du kan få ut i byggnation. Är man inte mer rädd om våra gemensamma pengar än så?

Byggnation på fem–sju våningar ut mot Föreningsgatan var också en förutsättning för att klara bullerkravet för bostadsändamål. Resterande del av området medger endast fyra våningar med bland annat torg, restaurang och möjlighet till mer centrumverksamhet.

Det finns en tydlig majoritet i Skurupshems styrelse för att inte bygga högre än tre våningar men varför i hela friden går man inte fram med det då och tar det minusresultatet och försöker förklara det utåt?

Vi vill inte bygga hyresrätter på hela området utan istället verka för att dela upp det i flera byggrätter och sälja det till aktörer som vill skapa bostadsrätter. Det finns allt för få bostadsrätter i Skurup i jämförelse med hyresrätter.

Det är moderat politik och absolut inget miljonprogramstrams. Vi behöver inflyttning till kommunen av invånare med kraft och förmåga att bidra till kommunens skattekraft.

Det går att skriva insändare, Magnus Alm, och bara berätta vad man vill göra och inte alltid köra med personangrepp och skruva på sanningshalten. Det tror jag hade gjort att folk hade uppskattat oss för att vi engagerar oss för vår fantastiska kommun och kanske till och med fått fler att göra det samma oavsett politisk färg.

Nicklas Ohlsson (M), Skurup