Annons
Insändare

Om Löfven klarar det – varför inte Bendz?

Om jag inte har fel för mig skrev Per-Axel "Pax" Sjöholm 18 juni: Nu ska ett borgerligt styre regera med en socialistisk budget – suck.
Ystad • Publicerad 5 augusti 2019
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Men S-regeringen med Stefan Löfven som statsminister får ju styra Sverige med en M- och KD-budget. Trots stora svårigheter har Löfven klarat detta väl.

Skulle då inte Ystads kommunalråd Kristina Bendz (M) klara av att styra lilla Ystad med en S och C budget? Märkligt!

Annons

Jag säger som Pia Sundhage sa på tv när hon blivit Brasiliens nya förbundskapten: Äsch det är ju två mål och en gräsmatta, sedan får man se till att göra ett bra arbete.

Nu är det Kristina Bendz (M) som blev kommunalråd med stöd av L, KD och SD att ta ansvar för Ystads ekonomi om det är så att Bendz och Moderaterna anser att de befinner sig i ett nödläge och måste spara pengar.

Jag förstår inte vad Pax Sjöholm menar när han i sitt svar till mig 2 augusti skriver: "På 1960-talet såg jag en Valborgskortege som Teknis i Malmö ordnat.

På ett av plakaten hade de skrivit: I år har vi tagit in den första kvinnliga eleven. Med den takten kommer vi att bli en ren flickskola om 132 år". Vad har detta med Ystads ekonomi att göra år 2019?

Härmed avslutar jag debatten med Pax Sjöholm för denna gång.

Kent Wallin (S)

Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons