GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Oppositionspolitiker: Vi firar att det är 50 dagar kvar till valet

Kommentar efter Paula Nilssons inlägg ”Skånska flaggans dag- en dag att vara stolt över” i YA 18 juli. Det är naturligtvis viktigt att hitta firanden och för vår del firar vi att det nu är cirka 50 dagar kvar till valet.
Skåne • Publicerad 23 juli 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Den skånska flaggan vajar i vinden i marinan i Ystad.
Den skånska flaggan vajar i vinden i marinan i Ystad.Foto: Johan Nilsson/TT

Det kommunstyrelsens ordförande beskriver som viktigt det är att behålla och utveckla medarbetare genom bland annat ökat personalinflytande över exempelvis schemaläggning.

Om vi omsätter detta till Ystads kommuns verksamheter ger det politikerna i Ystads kommun utrymme att verkställa just detta genom att yrka bifall till de förslag som lagts med anledning av kommunens prognostiserade överskott med 40 miljoner kronor år 2022.

40 miljoner som vi i Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet menar ska användas kostnadseffektivt.

Den senaste mandatperioden har det varit en budget av just Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet som har verkställts. Det har gett flera tydliga och konkreta genomföranden som annars inte hade fått utrymme. Trots att det har varit en budget med annan politisk inriktning än den styrande politiken har M, L och KD valt att sitta kvar och styra.

Verksamheterna har tvingats balansera detta och medarbetarna har gjort ett fantastiskt arbete!

Genom de initiativärende och den motion som har lagts redan i mars månad 2022 kan Ystads kommun :

Införa ett välplanerat schema med en hälsosam arbetsbelastning, ge medarbetarna sammanhållen arbetstid med omväxlande arbetsuppgifter och möjlighet till karriärutveckling och kompetensutveckling.

Utöver det har vi föreslagit att all personal anställd av Ystads kommun som har arbetskläder också utrustas med arbetsskor.

Låt nu inte våra förslag ligga i byrålådan ett helt år. Vi ser fram emot att de blir behandlade i augusti, det vill säga innan valet.

Upp till bevis att genomföra helt konkreta förslag som ger förbättringar och som kommer att behålla och utveckla medarbetare i Ystads kommun.

Nu är det cirka 50 dagar kvar till valet då det också blir möjligt att rösta fram vem som ska ingå i det politiska styret – det är värt att fira!

Cecilia Magnusson-Svärd (S)

Eva Clausson (C)

Marina Nilsson (Mp)

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.