Annons
Insändare

Paul Svensson: Så många lögner från Carl Bengtsson

Svar till Carl Bengtsson och hans inlägg ”Landsbygdens hopp står till Kevin Rasmussen”.
Ystad • Publicerad 14 juni 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kevin Rasmussen, Ystads kommun
Kevin Rasmussen, Ystads kommunFoto: Torun Börtz

Det är sannerligen fascinerande att läsa Carl Bengtssons blandning av vokaler och konsonanter som sedermera blir till meningar i en så kallade insändare, men som inte har med verkligheten att göra.

I sitt senaste alster ondgör sig Carl om de tre högsta politikernas svar på hans fråga om hur de olika partierna kan re vitalisera landsbygden i Ystad kommun.

Annons

Enligt min mening så svarade alla tre partier efter bästa förmåga på en inte alltför lätt fråga.

Dock så förstår jag att Carl Bengtsson inte var så nöjd med svaren från dessa politiker, möjligtvis på grund av att de inte innehöll det som Carl Bengtsson ville. När han var med i vårt parti och i många insändare så har han framfört åsikter så som att kommunen skall bygga bensinmackar, kaféer, med mera i byarna runt om i Ystads kommun, likt den amerikanska landsbygden.

Jag med flera anser inte att detta är kommunens kärnverksamhet och dessutom strider mot kommunallagen. Carl har dock inte förstått att kommunens verksamhet till mångt och mycket styrs av just denna lag där det stipuleras vad en kommun ska och får göra.

Nu till de rena lögnerna i hans insändare. Carl får gärna profilera sin vän Kevin Rasmussen som ”landsbygdsminister” i Ystad men ska då ha klart för sig att utan SD så kan inte den gode Kevin med sossarna få igenom sina saker. SD sitter som vågmästare i de flesta frågorna som kommer upp på dagordningen.

Visst har SD de flesta gånger röstat med treklövern (eftersom vi tycker deras politik är bättre för Ystad), dock inte i alla avseenden, så som till exempel i frågan om stängning av Räfsan (där SD är ett av de drivande partierna för att öppna upp en kommunal verksamhet i huset igen så vi kan fortsätta att servera den goda mat som i dag äts av många kringboende, både pensionärer och andra).

Sen till den största lögnen av alla och det är att Kevin Rasmussen är den drivande för att öppna upp Sockerbruksvägen, detta är och förblir en SD fråga genom Jan-Åke Isakssons kämpande i motvind ända sedan den dagen den stängdes, till att den i närtid skall återöppnas. Ville bara räta ut dessa saker som inte Carl med en enda stavelse berör i sin insändare.

Det är möjligt att Carl Bengtsson vill ha ett annat styre i Ystad efter valet och det med en socialdemokrat som KSO, men då skall han också ta i beaktning att med största sannolikhet kommer en skattehöjning som ett brev på posten, vilket kommer att drabba de redan hårt belastade individerna i samhället, pensionärerna till exempel.

Paul Svensson, vice gruppledare SD Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons