1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Paul Svensson (SD): Fingertoppskänsla att driva oppositionspolitik

Svar till Lats Toftemar (s) efter hans inlägg ”Ingen SD-politik utan egen budget” i YA 13 augusti.”

Det är faktiskt rätt så skrattretande att läsa Lars Toftemars senaste alster i tidningen, där han med all kraft försöker utmåla Sverigedemokraterna i Ystad som ett oseriöst och ett lögnaktigt parti utan egen politik.

Han påstår för jag vet inte vilken gång i ordningen att SD tillhör den styrande treklövern, men vi har helt olika åsikter i den frågan.

Att sitta som opposition är politik med fingertoppskänsla där det gäller att göra det som är bäst för medborgarna, utan att för den skull alltid vara emot de styrande.

Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

Hur hade det sett ut i en kommun som Ystad? Då hade Ystad exempelvis inte fått igenom hamninvesteringen, vilket fanns med i S-budgeten, som faktiskt styrde under förra mandatperioden, och vi satt i opposition då också. Eftersom Socialdemokraterna är det största oppositionspartiet så ska det bli väldigt intressant att se deras budgetförslag för verksamhetsåret 2020.

Det kommer förhoppningsvis bli en bra och nyanserad debatt i fullmäktige där det belyses fördelarna med de olika budgetarna, vilket vi ser fram emot.

Du skriver i din insändare att vi inte diskuterat frågan om gemensam budget i vår grupp och därför skulle stödja de styrande, men då hoppade du över ordet ”än” som jag hade med i den insändare du refererar till och i detta sammanhang är det ordet väldigt viktigt.

Att du inte heller kan läsa en text och förstå denna är däremot mer förvånande. Var någonstans skriver jag att SD ingår i styret? Jag skrev följande: ”Att SD ingår i styret vet både du och de övriga politikerna i Ystad att det bara är en dimridå från Socialdemokraterna för att dölja sina egna misslyckanden”. Det, Lars Toftemar, är en väsentlig skillnad.

Jag håller dock med dig om en sak och det är att debatten härmed är avslutad och att vi ser fram emot Socialdemokraternas budgetförslag för verksamhetsåret 2020 (om det nu blir något budgetförslag från Socialdemokraterna.

Paul Svensson (SD)

Ystad

Läs mer

Skurup

Medborgarförslag: Gratis regntunnor även i Skurup

”Detta för att värna om miljön och ta tillvara på regnvatten för bevattning samt för att avlasta kommunens VA-system.”

Tomelilla

Trafik: Bilar i sidokrock på väg 19 i Tryde

Inga allvarliga skador.

Simrishamn

Bortglömt torg ska fräschas upp

Två miljoner kronor avsatta till projektet.

Trafikbrott

Polisen utreder inte vansinneskörningen som fastande på film

Anmält som framkallande av fara för annan.

Tomelilla

Brott: Äldre man åtalas för stöld av lim och läsglasögon

Man misstänkt för ringa stöld på Bo Ohlsson.

Krogliv

Ny trio tar över Rikstolvans krog

Restaurangen på Österlen öppnar med smaker från Italien och Libanon.