Annons
Insändare

Paula Nilsson: Vi fortsätter kämpa för en bra trafiklösning

Jag håller med Torbjörn Redlén i det han skriver att Dragongatan är ett ständigt olöst problem. (”Så kan trafikproblemen på Dragongatan lösas” i YA 8 augusti). Det är något som berör Ystadsborna och vi har alla någon gång råkat ut för köer och eller andra incidenter där.
Ystad • Publicerad 15 augusti 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Dragongatan i Ystad är hårt belastad av trafik till och från Ystads hamn, Österlen samt Ystadsbor som använder den i sin vardag.
Dragongatan i Ystad är hårt belastad av trafik till och från Ystads hamn, Österlen samt Ystadsbor som använder den i sin vardag.Foto: Carl Johan Engvall

Det är Trafikverkets väg och därför kan kommunen inte göra de åtgärder som vi skulle önska.

Trafikverket genomför sedan i vår en åtgärdsvalsstudie som ska vara klar under nästa höst, vilket innebär att de mäter trafikflödena på olika ställen och tidpunkter på dygnet för att sedan utvärdera och komma fram till bästa lösningen.

Annons

I avvaktan på att studien ska bli klar så fortsätter styret att arbeta för en utbyggnad av Dragongatan och E65.

För att nämna några exempel besökte vi tillsammans med Företagarna tidigare i år, riksdagsledamöter från bland annat Trafikutskottet och Nordiska rådet för att påtala vikten av att lösa trafiksituationen.

Vi har även besökt ledamöter i Folketinget då E65 i det närmaste betraktas som en dansk inrikes väg. Kontinuerlig kontakt och diskussion förs med Bornholms borgmästare då det i allra högsta grad berör bornholmarna när de ska ta sig till och från sin ö.

Det krävs att vi arbetar brett och tillsammans för att få till stånd en bra trafiklösning.

Men det handlar inte enbart om framkomlighet och säkerhet, utan också om att skapa goda förutsättningar för Ystad och sydöstra Skåne.

Ystads kommun är utpekad som en av Skånes regionala kärnor och då är det grundläggande med en välfungerande infrastruktur för att inte hämma tillväxten och därmed fler arbetstillfällen.

Vi behöver kortare och säkrare restider för att gynna arbetspendling och därmed kunna attrahera arbetskraft och samtidigt möjliggöra för företag att kunna etablera sig på landsbygden.

Vilken lösning som är den bästa och som är genomförbar återstår att se, men fram till dess fortsätter vi att kämpa för en trafiklösning!

Paula Nilsson (M), Kommunstyrelsens ordförande Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons