Annons
Insändare

Peggy Dicksdotter Hermansson: Lätt att glömma de egna brutna vallöftena

Att vården i landet står inför stora utmaningar har nog inte undgått någon. Inte minst i sydöstra Skåne, har vi kunnat följa hur regionen gått från sjukstuga till lekstuga. Kortsiktiga och ohållbara lösningar (läs nedskärning/avveckling), tenderar att försämra vården – med ett mänskligt lidande och ökade kostnader som följd.
Skåne • Publicerad 30 mars 2024
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Samtidigt finns det de regioner och verksamheter som klarar sig både ganska och riktigt bra.

Socialdemokraterna nationellt, efter åtta år vid makten, benämner det dock som en ”sjukvårdskris” som borgarna åsamkat.

Annons

Mer nyanserat vore kanske att identifiera varför vissa klarar uppgiften bättre än andra. Som exempelvis att fyra av landets 21 regioner har beslutat om varsel. Där region Skåne är en. Vilket i sig är helt bedrövligt.

I en tid när världen och Sverige behöver steppa upp, så drar regionens politiska ledning ner på vårdens livsavgörande verksamhet!

Hur kommer då Pia Ingvarsson (S), andre vice ordförande i Simrishamns kommunstyrelse, in i bilden?

Jo, Pia Ingvarsson pekar finger i YA 25 mars (”Statsministers hantering av sjukvården är ett fiasko”) åt statsministerns brutna löften kring vården, trots att hon inte är bättre själv. I sin iver att peka finger, så glömmer hon bort att se sig själv i spegeln. Och det är här som Pia Ingvarsson ställer till det för sig.

För Pia Ingvarsson som är sossarnas frontfigur i Simrishamn, lovade oss väljare i senaste valet, att hon och Arbetarepartiet Socialdemokraterna skulle minska den ofrivilliga ensamheten i kommunen. Ett löfte som för övrigt helt går i linje med nationella och internationella satsningar – och inte minst får anses som klassisk socialdemokratisk politik. Att värna den utsatta enskilde människan.

Dessutom är Pia Ingvarsson kommunens så kallade oppositionsråd, ett avlönat sådant. Vilket skapar förutsättningar för att hon och partiet både kan och ska, aktivt bedriva sin politik.

Med Simrishamns borgerliga minoritetsstyre, är det därför tillnärmelsevis en ”straffspark” för Pia Ingvarsson och sossarna, att med genuinitet och professionellt politiskt hantverk få igenom sina vallöften och kärnfrågor.

Istället har Pia Ingvarsson och hennes löftesbrottsparti, gängat sig med Österlenmoderaterna och Centerpartiet – och ökat den ofrivilliga ensamheten. De har nu avvecklat dagverksamheten på Skönadal, samt stängt dagverksamheterna i Sankt Olof och på Omtanken i Simrishamn. Så mycket var Pia Ingvarssons löfte värt.

Peggy Dicksdotter Hermansson

Annons
Annons
Annons
Annons