Annons
Insändare

Per Gustafsson: ”Rasist” får man ofta höra när argumenten tryter

Jag vill börja med att tacka för alla positiva reaktioner och svaren jag fick efter mitt svar till Göte Lundqvist och hans inlägg ”Flyktingar bidrar till vår välfärd”. Jag ska svara er var för sig.
Europa • Publicerad 12 april 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Volontärer bjuder Ukrainska flyktingar på varm och kall dryck samt tillhandahåller förnödenheter efter ankomst till hamnen i Karlskrona på torsdagsmorgonen.
Volontärer bjuder Ukrainska flyktingar på varm och kall dryck samt tillhandahåller förnödenheter efter ankomst till hamnen i Karlskrona på torsdagsmorgonen.Foto: Johan Nilsson/TT

Men först, det jag skrev om var i generella termer, totalt är migrationen en kostnad för Sverige och jag räknade upp en del kostnader som berör migrationspolitiken. Det verkar som att en del tycker att migrationen får kosta hur mycket som helst.

Det är här jag hoppas att man måste kunna föra en diskussion, hur mycket får det lov att kosta?

Annons

Ska vi skära ner på välfärden som vi gör idag för att vara en humanitär stormakt som ändå glömmer bort de mest utsatta som aldrig tar sig från närområdena?

Är det rimligt att få permanenta uppehållstillstånd när man ”flyr” genom hela Europa och mer därtill?

Är det rimligt att man åker hem på semester om man är en krigsflykting?

Är det rimligt att vi lånar till vår välfärd idag som våra barn och barnbarn måste betala? Jag tycker inte det.

Kort utan att utveckla mina svar.

Göte Lundqvist: Befolkningsökning är inte lösningen på våra problem, tvärtom. Ungrarna tycker Orbán är bra, inte Sverigedemokraterna.

Leili Åhman: Psykiska sjukdomar kommer med krig, det antydde jag, men även svenskar har mer och mer psykiska sjukdomar som samhället inte orkar med. Hur mycket migranter vi än tar emot kommer antalet att öka i världen. Flyktinglägren kommer inte försvinna med den migrationspolitik vi bedriver idag. Vi behöver rikta hjälpen så att flyktingarna blir färre. Flyktingar bör återvända när det är möjligt. Integration kommer bara att fungera om huvuddelen av ursprungsbefolkningen vill integreras, det går inte att tvinga fram, då blir det som i Sverige.

Christer Andersson: Du urvattnar ordet rasist, rasist får man ofta höra när argumenten tryter. Jag ondgör mig inte, jag tog upp fakta när det gäller grov brottslighet. 7 procent blir 126 personer, mindre än en i varannan kommun som har någon form av dom på sig, skulle gissa att det är ett snitt på befolkningen. Själv har jag tre fortkörningsböter, fast de är preskriberade sedan länge.

Det jag kan konstatera är att migrationspolitiken i Sverige är svår om inte nästan omöjlig att diskutera på ett vettigt vis. Sorgligt när det påverkat vårt samhälle i så stor utsträckning.

Vi var ett av de tryggaste länder i världen. Nu skjuts det dagligen, sprängs en hel del, stora klaner har uppgörelser mitt på dagen (arbetare?). Vem kunde ana att moder Svea skulle förvandlas på detta vis?

Per Gustafsson, Sverigedemokraterna Tomelilla

Annons
Annons
Annons
Annons