Annons
Insändare

Per Gustafsson: Vi har rätt i vår analys att vi har media och etablissemanget emot oss

Vill börja min insändare med en kommentar till Petter Birgerssons ledare i YA 16 maj. Den inre grabbiga kulturen som Petter Birgersson påpekar, som spelades in på vår kommunikationsavdelning, kan man hitta på många ställen runt om i Sverige på olika arbetsplatser.
Politik • Publicerad 21 maj 2024
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i Umeå under tisdagen under sin EU-valturné.
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i Umeå under tisdagen under sin EU-valturné.Foto: Christine Olsson/TT

Men till Kalla faktas reportage, som jag kort vill kommentera. Någon dessinformation sprids inte via dessa konto som avslöjats. De flesta konto har tydlig koppling till Sverigedemokraterna, så knappast några trollkonton. Satir och humor sprids friskt på vissa av kontona, inte direkt något som faller mig i smaken. Bildar man opinion bör man kunna stå som avsändare.

Tyvärr har mitt parti problem med att konto stängs ner på grund av massanmälningar och det finns ett tabu än idag att dela innehåll från SD. Det kan vara en förklaring till varför det används sådana konto som Kalla fakta avslöjat. Tittar man på antalet följare till kontona så når det inte ens upp till fem promille av befolkningen som följer något av alla dessa konto.

Annons

Sedan att Kalla fakta bara infiltrerar ett parti och släpper reportaget upp till ett val – det säger väl en hel del om Kalla fakta och vi som parti får ”rätt” i vår analys om att media och etablissemanget är emot oss. Kalla fakta har dessutom sökt tjänster på flera ställen inom partiet för att kunna göra ett reportage mot just SD.

Det som jag tycker är märkligast det är att Kalla fakta verkar tro att dessa konton får väljare att rösta på SD. Det räcker tydligen inte att uppleva verkligheten för Kalla fakta för att inse att väljare röstar på SD.

Skjutningar, sprängningar, klaner som infiltrerar partier, polis, åklagare och andra myndigheter, media och partier som påstår att massinvandring är en jättevinst för Sverige, andra partier som kör med saft- och bulle-politi. Där finns förmodligen det mesta i varför väljare röstar SD och för att vi såg det komma.

Finns andra ”trollkonto” på Facebook om Kalla fakta eller någon annan media skulle våga granska? Sverige inför verkligheten och Samtidigt i Sverige.

Här är det Sveriges största parti som plöjer ner mångmiljonbelopp utan att det framgår att det är de som står bakom. Detta parti förstår ironi i varje fall när de släpper fram Ygeman, säkerhetsrisken personifierad, och begär att tjänstemän stängs av i väntan på säkerhetsprövning. De är dessutom redan säkerhetsprövade av Säpo.

Innan jag hann skicka in denna insändare hade vår egna vänsterpartist, Figge Bergquist, fått in en insändare som, hör och häpnad, köpt Kalla faktas reportage med hull och hår.

”Tillräckligt många levande hjärnceller, katastrofala misär till politik och sjunka ner i en bottenlös gyttja”, skriver Figge Bergqvist i sin insändare, han som själv åker till Kuba för att få politisk inspiration.

Vi lär inte övertyga varandra att byta parti, där kan vi vara överens. Precis som Figge Bergqvist var överens med mig när vi skulle satsa på fiber i kommunen, men de stunder man får medhåll från en vänsterpartist som söker inspiration i kommunismen, de stunder glömmer man inte så lätt.

Jag är stolt företrädare för ett parti som varnade och såg denna samhällsutveckling komma för länge sedan.

Per Gustafsson, SD Tomelilla

Annons
Annons
Annons
Annons