Annons
Insändare

Per-Ingvar Rosenberg: Vi uppskattar att Centern vill kämpa för museet

3 augusti arrangerade Centern ett möte på Kivik, vid vilket frågan om museet och dess framtid stod i centrum.
Kivik • Publicerad 6 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kiviks museum.
Kiviks museum.Foto: Eva Sonesson

Man tycks äntligen ha förstått nödvändigheten av att museet snarast får tillfälle att flytta upp ur källarmörkret för att ta plats i Äppellundens byggnader, som nu ägs av kommunen. På en så kallad valflyer kommer väljarna att delges partiets utfästelser om hur man tänker att agera.

Äntligen. Bra tänkt. Detta initiativ från Centern kan mycket väl resultera i ett nytt kalas på Kivik. Efter valet.

Annons

Till mitt gamla parti, Moderaterna, vill jag säga: Sluta att förhala frågan, till exempel genom att hänvisa till möjligheten att kunna ta emot flyktingar. Inte en enda flykting har behövt tas om hand av kommunen, och skulle detta bli aktuellt finns andra och bättre sätt att hantera en sådan situation.

Tänk på att frågan om museets framtid är viktig för många kivlingar (och före detta sådana). Även gamla moderatväljare kan i desperation se sig nödsakade att rösta på andra partier, till och med på Centern!

Jag hoppas slutligen att alla våra lokalpolitiker vaknar upp ur sin törnrosasömn och agerar i till museets favör. Tala om för oss väljare vad ni tänker göra och när ni är redo att implementera era löften.

Kiviks museum och Dafvid Hermansson.
Kiviks museum och Dafvid Hermansson.Foto: Johan Bentzel

Ta vara på den potential som idag finns, genom att göra det möjligt för museet att exponera sina samlingar i ändamålsenliga lokaler. Var rädda om den utomordentliga potential för museets utveckling som museichefen, Dafvid Hermansson, genom sin kunskap och entusiasm utgör.

Tänk på att er viktigaste uppgift som kommunpolitiker inte är att tjäna pengar, till exempel på flyktingmottagande, utan att utveckla kommunen. Även den del av kommunen som ligger utanför Simrishamn!

Alla rävar som idag döljer sig bakom era öron kommer obönhörligen att skjutas av väljarna, Vackra ord och dolda agendor spolas genast ner i avloppet.

Kivlingarna kommer med glädje att utnyttja det faktum att man äntligen fått ett fungerande VA-system, trots politikernas ointresse och oförmåga att planera….

Vi väljare väntar alltså ivrigt på de andra partiernas valflyers.

Per-Ingvar Rosenberg

(45 år på Kivik)

Annons
Annons
Annons
Annons