GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Pia Ingvarsson (S): Först fälla, sedan fria …

Simrishamns kommunfullmäktige har 25 maj beslutat att inte ge barn- och utbildningsnämnden ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2019. Som en följd av detta beslut entledigades samtliga ledamöter från sitt uppdrag.
Simrishamn • Publicerad 4 juni 2020
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Pia Ingvarsson (S).
Pia Ingvarsson (S).
Foto: Torun Börtz

Oppositionen yrkade ansvarsfrihet och icke entledigande för ledamöterna.

1 juni hölls ett extra kommunfullmäktige för att förrätta val av ledamöter i barn- och utbildningsnämnden. Socialdemokraterna har i detta val tillsatt samma ledamöter som varit med tidigare. Dessa ledamöter har haft och har fortfarande partiets förtroende att driva den politik vi står bakom.

Vi hade åsikter angående icke ansvarsfriheten och våra ledamöter har agerat helt utefter de diskussioner som partierna fört gemensamt. För oss är det självklart att ge våra förtroendevalda fortsatt förtroende att driva den politik vi står bakom och som vi gick till val på.

Dock valde Moderater, Kristdemokrater och Sverigedemokrateratt i princip välja in nästan samtliga ledamöter igen. De åberopar ej ansvarsfrihet men väljer sedan åter in samma ledamöter.

En intressant vinkel att först fälla, sedan fria.

Pia Ingvarsson, Socialdemokraterna, Simrishamn

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer