Annons
Insändare

Regionstyret: Pratar inte centerpartisterna med varandra?

Det är inte första gången denna höst som Centerpartiet skriver insändare i dagspress med åsikter som går på tvärs mot vad deras egna representanter är med och beslutar om. Insändaren i YA 30 oktober (”Vart tog satsningen på akuten i Ystad vägen?”) från centerföreträdarna Martin Andersson, Eva Bramsvik Håkansson, Birte Sandberg och Ola Olsson är inget undantag.
Skåne • Publicerad 29 november 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Byggnaden för lasarettet i Ystads matsal och kök.
Byggnaden för lasarettet i Ystads matsal och kök.Foto: Carl Johan Engvall

Antingen förstår inte Centerpartisterna vad de själva fattar beslut om, eller så råder ett stort behov av ökad internkommunikation inom den skånska bonderörelsen.

Fakta är följande: I beredningen för strategisk fastighetsutveckling så fattades det följande beslut angående sjukhuset i Ystad, den 13 oktober 2023:

Annons

1. Att en plan tas fram för kortsiktiga åtgärder för akutmottagningen på Ystads sjukhusområde och genomförs inom investeringsutrymme för bygginvesteringar hälso-och sjukvård under 100 miljoner kronor. Särskilt ska relationen mellan akutmottagningen och primärvården beaktas. Planen ska ta hänsyn till utvecklingen av sjukhusområdet enligt förstudien.

2. Ge fastighetsdirektören i uppdrag att inom ramen för tidigare beviljade medel genomföra fördjupad utredning av alternativ två i Ystad som särskilt beaktar den långsiktiga utvecklingen av sjukhusområdet. Centerpartiets representant i beredningen, Annette Linander, var med och fattade dessa beslut. Pratar ni inte med varandra inom Centerpartiet?

Beslutet innebär att vi kommer att gå vidare med en större ombyggnad av Ystads sjukhus där vi också ser till att det är det bästa för sydöstra Skånes befolkning.

Vi måste emellertid invänta den fördjupade utredningen för att säkerställa att vi utvecklar ett sjukhus som också i framtiden kan ta hand om våra patienter på bästa sätt. Det är den noggranna process vi använder, för att slutresultatet ska bli stabilt och långsiktigt.

Planering innefattar även en snittsal för BB/förlossning på det plan där det hör hemma och ett uppdukningsrum på operationsavdelningen.

Avslutningsvis, Centerpartiets obegripliga fixering vid köket i Ystad. Vi ställer nu om hela Region Skånes måltider mot en mer lokal, miljövänlig och inte minst för patienterna, näringsrik och välsmakande mat som ger energi för tillfrisknandet. Det innebär att vi återtar kontrollen över all tillagning i hela Skåne, varenda portion kommer att lagas av egen personal, vi får kontroll över råvaror och kan ge patienterna en mångdubbelt bättre måltidsupplevelse i hela Skåne.

Satsningen har uppmärksammats nationellt och alla är överens om att detta är en extremt lyckad och välbehövlig satsning. Alla utom Centerpartiet, som talar föraktfullt om vår egen närproducerade mat med lokala råvaror. Kanske har ni inte pratat med varandra om detta heller?

Inger Tolsved Rosenkvist (L), regionråd, ordförande Beredningen för strategisk fastighetsutveckling

Carina Wutzler (M), 1e vice ordförande Beredningen för strategisk fastighetsutveckling

Paul Svensson (SD), regionråd, ledamot Beredningen för strategisk fastighetsutveckling

Lars Lundberg, (KD), ordförande sjukhusstyrelsen i Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons