Annons
Insändare

Rickard Axtelius: De kommunala skandalerna överskuggar EU-valet hos Ystadsbor vi möter

Det nalkas valrörelse och för oss socialdemokrater är det en självklarhet att komma ut till våra invånare och ta oss tiden att lyssna på deras berättelser om vardagslivet. Vi presenterar oss och börjar diskutera utifrån personens intressen kring Eu-frågor. Men i nästan varje samtal hamnar vi på något av de kommunala styret misstag eller sabotage.
Ystad • Publicerad 22 maj 2024
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vi har ett par år på nacken med Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna som tillsammmans med Sverigedemokraterna styr i Ystad. Härvor som avlöst sig med skandaler till sparesor för kommunens pengar, eller kommunpolitiker som inte verkar vilja lämna över kommunens mark till kommunen igen. I valrörelsen uppmärksammas allt & lite till.

För att komma till grund med vad detta valet innebär, så handlar det om människovärde. Det handlar om att EU ska stå enat mot de krafter som försöker slita sönder vårt samhälle med fakekonton.

Annons

Det handlar om vi ska fortsätta stödja Ukrainas försvar mot Ryssland eller inte. För att det är aldrig läge att börja prata om en övre gräns till stödet av Ukraina. De utkämpar inte bara ett krig för sin egen suveränitet, utan ett krig om Europas demokratier.

Under helgen fick jag även äran att diskutera arbetskor med en av våra invånare. Arbetskor till våra anställda inom äldreomsorgen, en förmån som vi socialdemokrater drivit ett par år nu, men inte lyckats få igenom, trots att kommunen gör ett plus med över 80 miljoner kronor 2023.

Istället ska våra egna anställda lägga tusentals kronor för att skydda sig mot arbetsskador, slitningar på sin egen kropp, genom att behöva köpa sina egna skyddskor.

Vi socialdemokrater kommer såklart komma tillbaka till denna fråga, för precis som Eu-valet, så kommer nästa val 2026 även då handla om människovärdet. Det handlar om att vi som arbetsgivare ser det som en självklarhet i att införa skor till våra hjältar i äldreomsorgen.

Gör något stort! Rösta för sammanhållning 9 juni.

Rickard Axtelius, Socialdemokraterna Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons