Annons
Insändare

Roger Jönsson: Sockerbruksområdet i Köpingebro är nyckeln för kommunens tillväxt

Det är dags för nystart. För att skapa nya möjligheter och säkra Ystads kommuns framtid är det hög tid att fokusera på kommunens största utvecklingsområde. Vi talar om sockerbruksområdet i Köpingebro – ett område som bär på potentialen att forma vår kommuns tillväxt och utveckling på ett sätt som vi aldrig tidigare har sett om det sköts på rätt sätt av politiken.
Ystad • Publicerad 22 februari 2024
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Köpingebro och sockerbruksområdet bara väntar på att utvecklas, enligt Roger Jönsson.
Köpingebro och sockerbruksområdet bara väntar på att utvecklas, enligt Roger Jönsson.Foto: Mark Nordvall Hanlon

I dag jobbas det på tjänstemannasidan med detaljplaner och liknande för området. Ändå har detta område inte fått den politiska uppmärksamhet och prioritet som det förtjänar. Alldeles för länge har sockerbruksområdet legat för fäfot.

Det är med andra ord dags för förändring. Med sina imponerande 500 000 kvadratmeter stora område, klart större än hamnstaden, är det gamla sockerbruksområdet i Köpingebro en outnyttjad tillgång som bara väntar på att bli omvandlad till en pulserande del av vår kommun.

Annons

Ystads kommun behöver en tydlig och offensiv strategi för att prioritera och främja utvecklingen av Köpingebro. Varför? Vi ser idag en växande efterfrågan på bostäder och arbetsmöjligheter. Det är dags för Ystad att agera proaktivt för att möta dessa behov. Styret har valt att nedprioritera bostadsbyggandets möjligheter och det saknas helt nya områden för företagsetableringar.

Här gäller det att tänka om och nytt. I Köpingebro finns möjligheten att skapa en modern, framtidsinriktad och hållbar stadsdel med grönområden, kulturella platser, fritidsmöjligheter och infrastruktur som förbättrar livskvaliteten för invånarna.

Köpingebro och sockerbruksområdet bara väntar på att utvecklas, enligt Roger Jönsson.
Köpingebro och sockerbruksområdet bara väntar på att utvecklas, enligt Roger Jönsson.Foto: Mark Nordvall Hanlon

En välplanerad stadsutveckling bidrar inte bara till ökad befolkningsmängd utan också till att locka investeringar och företagsetableringar. Detta kommer i sin tur generera många nya arbetstillfällen.

För att förverkliga denna vision behövs handling. Med utvecklingen i hamnstaden i tätorten och på sockerbruksområdet skapar vi de största stadsutvecklingsprojekteten för Ystads framtid. Det är unikt.

Tillsammans kan vi forma en framtid där Köpingebro blir en nyckelkomponent för vår kommuns tillväxt och välbefinnande. Låt oss tillsammans ta detta steg mot en ljusare och mer framgångsrik framtid för vår kommun.

Med hopp om nystart, förändring och framsteg.

Roger Jönsson (S)

Annons
Annons
Annons
Annons