Annons
Insändare

SD Ystad: Inget polishus på vår åkermark

Vi ser nu ytterligare ett ingrepp på vår gemensamma åkermark i och med det nya tänkta polishuset. Vår åkermark som nu ska förstöras efter århundranden som den har gett oss våra livsnödvändiga livsmedel.
Ystad • Publicerad 5 juli 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kollage: Nytt polishus Ystad
Kollage: Nytt polishus Ystad

Denna statliga myndighet - polisen borde veta bättre och föregå med gott exempel eftersom myndigheten är en samhällsprofil att se upp till.

Tyvärr, så har de som handhar detta aldrig arbetat i lantbruksnäringen och därmed fått en naturlig förståelse för den värld vi lever i. En förståelse som i detta fall är att man inte biter den hand som föder en, utan man vårdar och ger sin kärlek till denna åkermark.

Annons

Givetvis så ska polisen få vara kvar i vår kommun här i Ystad, något annat är otänkbart. Denna service i vår region är ett måste.

Samtidigt är det också ett måste med samspel när man ser på en ny placering av ett polishus. Andra placeringar här har varit aktuella, men avvisats.

Samtidigt när man nu ser på den tänkta placeringen utmed väg 19 i direkt anslutning av en rondell, Dragongatan och Dag Hammarskjölds väg med flera långa köer varje dygn. Detta kan ju inte vara optimalt vid en utryckning.

Vi politiker känner oss mer eller mindre tvingade till att ta detta beslut om att anta denna detaljplan som medför bifall för antagande av 37 600 kvadratmeter av prima klass 9 åkermark. Därför lämnar vi dessa synpunkter, så vi tillsammans ska förstå allvaret i det hela.

Det framkommer också nu på den senaste tiden att vår åkermark behövs för att vara en resurs vid kristider.

Det är otroligt skevt att resonera på detta sätt. Vi behöver ju alltid vår åkermark och den ska alltid vara en resurs oavsett vilka krissituationer vi står inför. Det här borde inte vara så svårt att förstå.

Nu gäller det att tänka om och göra rätt, det gör inte ont, utan det är en läkande process för en frisk framtid. Bygg hellre polishuset på en annan plats i kommunen och inte på vår åkermark.

För Sverigedemokraterna Ystad: Jan-Åke Isaksson, Paul Svensson, Martin Paulsson, Kent Andersson, Marck Hansen

Annons
Annons
Annons
Annons