Annons
Insändare

SD Ystad: Tag reda på mer fakta innan du förvränger sanningen, Lars Toftemar

Svar på Lars Toftemars inlägg ”Förstår inte SD-represetanterna det skrivna ordet?” i YA 5 januari.
Ystad • Publicerad 10 januari 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sverigedemokraterna Paul Svensson och Jan-Åke Isaksson. ”Typisk sossepropaganda” anser de om Kevin Rasmussens senaste inlägg.
Sverigedemokraterna Paul Svensson och Jan-Åke Isaksson. ”Typisk sossepropaganda” anser de om Kevin Rasmussens senaste inlägg.Foto: Cecilia Billgren

Det dröjde inte särskilt många sekunder av läsande av din insändare förrän du Lars Toftemar bekräftade vad vi skrev i vår förra insändare, nämligen att det som inte ägt rum faktiskt hade ägt rum.

Du skriver att man skall hålla sig till sanningen och enligt ditt sätt att resonera är ju faktiskt SD den enda part i denna diskussion som håller sig till just sanningen.

Annons

När det sedan gäller dina anklagelser om färgetiketter och bruna representanter och hälsning med högerarmen så misstänker vi att det är Paul Svensson du åsyftar i din insändare (vi kan ha tolkat dig fel i och med att ingen namngavs) och då kan vi säga följande: Paul har aldrig hyst fascistiska åsikter och kommer ej heller att göra det, detta kanske i motsats till Ida Karkiainen (S) som faktiskt bevisligen har motionerat sin högerarm. Hon är minister i en sosseregering, och denna regering och detta parti har Lars varit medlem i och stöttat. Kommentarer överflödiga.

Att vända kappan efter vinden så är ju Toftemar specialist på just detta ämne, i kronologisk ordning har han haft följande politiska markeringar efter sitt namn: först (V), sen (S), sen politisk vilde, sen (S), sen tillbaka till vilde. Behöver man skriva mer? Nu har han dock startat ett nytt parti.

Dock har vi inom SD och Toftemar också gemensamma åsikter och det är föraktet mot totalitära ideologier såsom fascism, nazism, SD har också förakt mot islamism och kommunism(dock tror vi inte Lars har förakt mot dessa då han i mångt och mycket i sin politiska gärning är och har varit vänstervriden socialist)

Sist men inte minst om allmän platsmark-ett ämne där ni försöker få fram en bild som stämmer för er och är lätt att förmedla ut och få medhåll i. Det är tråkigt att propagera och vrida på sanningen för att hålla kvar eller tillskansa sig makt. Detta känns igen i de regimer som du så högt föraktar, men som du själv verkar vara villig att införa. Vår ledamot i SAM som återigen attackeras är friad från alla dessa misstankar som du åsyftar. Försök att förstå detta någon gång! Eller faller då bilden av det ni vill förmedla? Han blev anmäld av en Moderat politiker och fick återlämna och återställa marken för en ansenlig summa pengar 2017 (då han inte över huvud taget var medlem i SD), vilket han gjorde utan protest men dock fick han som privatperson erbjudande om att köpa tillbaka marken om han bekostade en ny detaljplan, vilket han bestämt tackade nej till. Han blev mycket riktigt anmäld för jäv i denna fråga men hur blev utfallet av domen? Jo nämligen frikänd.

Nästa gång du försöker förvränga sanningen om vad både du och dina jämlikar sysslar med så ta reda på lite mer fakta innan du skriver.

Jan-Åke Isaksson(SD)

Paul Svensson (SD)

Annons
Annons
Annons
Annons