Annons
Insändare

SD:s ekvation går inte ihop

Patrik Jönsson SD Regionråd i Skåne skrev 31 mars: "Om ett halvår är det allmänna val. Då dukar Socialdemokraterna upp med fett valfläsk i hopp om att väljarna ska glömma den magra kost som partiet tidigare serverat".
Ortsdatering • Publicerad 10 april 2018
Detta är en personligt skriven text i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Alla högerpartier lovar fett valfläsk i valrörelsen 2018. Sverigedemokraterna är partiet som serverar det fetaste fläsket.

I årets valrörelse utger sig SD för att vara "det nya sjukvårdspartiet". SD är det parti som satsar mest pengar av alla partier så vården ska kunna fungera bättre, påstår man.

Annons

Patrik Jönsson skriver: Med vår budget hade Skåne fått fler vårdplatser, fler läkare och sjuksköterskor samt utbyggd primärvård.

Kan Patrik Jönsson förklara hur sjukvården ska finansieras med mindre skattepengar? Ett önsketänkande.

SD vill ju sänka skatterna med flera miljarder kronor, men ändå anställa många fler i vården som kostar mycket pengar. Hur får Jönsson den ekvationen att gå ihop? Vem kan köpa ny Rolls Royce för Skoda-pengar? Kan Patrik Jönsson trolla med knäna? Eller tror han alla människor är dumma?

I valrörelsen 2014 spred Sverigedemokraterna i media att de var pensionärernas parti. Partiet lovade då vitt och brett att sänka skatten för pensionärerna.

De flesta av oss pensionärer har inte "glömt sveket" av SD efter valet 2014 när S-regeringen lade fram sin höstbudget med pengar till sänkt pensionärsskatt, som skulle börja gälla redan i januari 2015.

Då röstade SD tillsammans med allianspartierna ned budgeten. Beklämmande.

Tror SD att folk inte kan tänka klart i valet 2018, efter att ha blivit grundlurade 2014?

Kent Wallin (S)

Annons
Annons
Annons
Annons