Insändare

Simrishamns välfärd ska utvecklas, inte avvecklas

Simrishamn Artikeln publicerades
Kommunalråd Jeanette Ovesson menar att affären skadat förtroendet för politiken.
Foto: Emma Lawesson
Kommunalråd Jeanette Ovesson menar att affären skadat förtroendet för politiken.

Oavsett om en är blå eller röd så talar jag nog för de flesta när jag säger att skolan är en av de, om inte den viktigaste institutionen vi har.

Trots det kan jag bara tala för mig själv, som socialdemokrat, som ung kvinna och ironiskt nog lärarstudent, när jag säger att jag blir ärligt upprörd över den rådande situationen i barn- och utbildningsnämnden i Simrishamns kommun.

Det räcker inte att nämnden är uppenbart underfinansierad, inte heller räcker det att en del partier valde att rösta genom en rad olika åtgärder för besparingar som drabbar både arbetare, kvinnor, kulturen och framförallt barnen, men nämnden har också en ordförande som inte ens kan behandla tjänstepersoner med något så enkelt kallat respekt.

Den politiska arenan har förändrats. Vi måste förändras med den. Vi måste ta tag i detta och se det för vad det egentligen är.

Här visar alliansen i Simrishamn sitt rätta ansikte, nedrustning av välfärden nere på den allra lägsta och mest grundläggande nivån.

Socialdemokraterna i Simrishamns kommun kämpar vidare, kämpar för att aldrig behöva ställa oss bakom sådana beslut. För arbetarna, för kvinnorna, för kulturen och framförallt för barnen. Simrishamns välfärd ska utvecklas, inte avvecklas.

Linda Olsson (S)

barn- och utbildningsnämnden, Simrishamn

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.