Annons
Insändare

Skurupsliberalerna: Bösarps behöver få klarhet om Kvarteret Anna

Med anledning av det havererade kommunfullmäktigemötet 27 april vill vi i Liberalerna Skurup lämna vår syn på avtalet med Bösarps grus och torrbruk AB.
Skurup • Publicerad 6 maj 2020
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
S-gruppen lämnar det reducerade fullmäktigemötet efter drygt en kvart. Detta efter att Moderaterna valt att lägga ner sina röster angående att bordlägga ärendet om kvarteret Anna och därmed gå emot sin gruppledare Åsa Ekblad i den frågan.
S-gruppen lämnar det reducerade fullmäktigemötet efter drygt en kvart. Detta efter att Moderaterna valt att lägga ner sina röster angående att bordlägga ärendet om kvarteret Anna och därmed gå emot sin gruppledare Åsa Ekblad i den frågan.Foto: Annika Thunell

Som liberaler är vi i princip inte emot fastighetsöverlåtelser mellan kommun och privata aktörer.

Under kommunstyrelsens februarimöte stöttade vi Centerns återremiss på grund av delvis otillräckligt underlag och kan därför inte uttala oss definitivt vare sig för eller mot.

Annons

Vi hoppas att vi får möjlighet att avhandla detta inom en snar framtid. Det finns inget skäl att dra ut på det och Bösarps behöver också få klarhet.

Under gruppledarmötet inför kommunfullmäktige 27 april där ledamöterna reducerades till 23 på grund av coronasituationen, var åtta av nio partier mycket tydliga med att detta avtal behöver diskuteras i ett fulltaligt fullmäktige.

Det finns partier som inte är lika öppna för den här typen av avtal som bland annat vi i Liberalerna och de måste också få möjlighet att argumentera för sin syn på saken. Så ser den demokratiska processen ut och vi menar att den måste respekteras.

Gruppledarmötet slutade trots allt med att alla nio gruppledarna var överens om detta.

Liksom övriga partier protesterar vi mot Moderaternas agerande på senaste fullmäktige då dessa inte ville delta i den överenskommelse som undertecknats av samtliga gruppledare.

Vi ser däremot fram emot ett nybygge i kvarteret Anna och är öppna för att diskutera avtalet med Bösarps så snart vi hittat ett sätt att involvera samtliga folkvalda ledamöter.

Styrelsen i Liberalerna Skurup, genom

Jeanette Bohman (L)

Annons
Annons
Annons
Annons