Annons
Insändare

Socialdemokrater: Som barn i sandlådan skyller ni på andra och tar till direkta lögner

Svar till Jan Rejdnell (L), Jaennine Olesen (M) och inlägget i YA 18 november ”Vi måste anpassa organisationen”.
Simrishamn • Publicerad 1 december 2020
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Simrislundsskolan i Simrishamn.
Simrislundsskolan i Simrishamn.Foto: Torun Börtz

Det säger mycket om ledarskapet när man som Jan Rejdnell (L) och Jaennine Olesen (M) mer än två år efter valsegern fortfarande inte tar ansvar för kommunen och sin politik. Som barn i sandlådan skyller de på andra och drar sig inte ens för att ta till direkta lögner.

Inte så begåvat att ljuga om fakta som finns i offentliga handlingar. Av dessa handlingar framgår med all tydlighet att bun förra mandatperioden gick med plus på 5 miloner. Detta är fakta, medan Rejdnell och Olesen hävdar att det var ett minus på 12, 2 miljoner.

Annons

Sanningen är att 12,2 miljoner är vad bun redovisade som underskott för 2019. Ett resultat av Alliansen vid makten, vilket innebar att revisionen ej gav bun ansvarsfrihet.

I ivern att ej ta ansvar och skylla på andra får ni börja med att skälla ut centerpartister och Rejdnells egna partivänner som satt i majoritet förra mandatperioden. Det gjorde även Olesen som då var centerpartist, men hon ville högerut och är nu moderat.

Alliansen underfinansierar bun och enda budskapet är att spara. Ständigt röstar de även ned socialdemokratiska förslag om att tillföra resurser. Man gör det trots alla redovisade konsekvenser av Alliansens spariver.

Nu i höst kom besparingsbeslut på 8,2 miljoner. och efter Alliansens budget för 2021 väntar besparingar på cirka 10 miljoner. Socialdemokraterna anvisade 10 miljoner mer till bun 2021 men det avslogs.

Vid budgetbehandlingen vädjade Jan Rejdnell till fullmäktige att inte ge mer resurser till bun, medan Olesen helt uteblev från sammanträdet, men deltar på möten hon inte får närvara vid.

Rejdnell/Olesen tar även upp Campus. Alla partier har ställt sig bakom skolan, men det är bara vi i oppositionen som anvisar medel. Alliansen har vid tre tillfällen på rad avslagit vår finansiering av Campus.

Alliansen med Rejdnell/Olesen i spetsen har i bun 9 juni § 69 ställt sig bakom förvaltningens äskande av nya resurser för 2021 på 6, 870 miljoner. Bland annat till Campus.

Men hederligheten upphör så fort det gäller att ta strid för sin nämnd och stå upp för besluten. Tvärtom agerar man sedan såsom i fullmäktige emot bun och egna beslut.

Regeringen har öst pengar över kommunen och resultatet för 2020 visar ett överskott på 50 miljoner. Trots detta för Alliansen denna aggressiva politik mot barn, personal och skola.

Kommunen är ingen bank. Den ska värna sina medborgare.

Annons

Räkningen för alliansstyret är utställt på våra barn och de kommer att få betala dyrt.

Christer Grankvist (S), Lennart Månsson (S), Elsebeth Rolf (S), Karl-Erik Olsson (S)

Simrishamns kommun

Annons
Annons
Annons
Annons