Insändare

Socialist blir lätt en kapitalist

Ystad Artikeln publicerades

Då jag tjänstgjorde i Szczecin som konsul under kommunisttiden var jag tvungen i tjänsten att besöka det lokala kommunistpartiets kontor. När jag efter kommunismens fall besökte Szczecin hade huset blivit en bank. Från socialism till kapitalism.

När jag häromdagen läste Dagens Industri hade tidningen gjort en intressant iakttagelse i samma ämne. Det gällde före detta socialdemokratiska statsråd som numera är miljonärer tack vara olika uppdrag i näringslivet och organisationer.

Det gällde bland annat Göran Persson, Per Nuder, Björn Rosengren och Anders Sundström. De tjänar årligen mellan två till fem miljoner, alltså från socialist till kapitalist.

Jag missunnar inte dessa personer sina inkomster men då jag numera sysslar med äldrepolitiska frågor kanske det sticker i ögonen då det finns en socialdemokratiska pensionärer som har låg pension och svårigheter att klara den dagliga försörjningen.

Jag skulle gärna få veta vad Ystads läsare anser om saken.

Peter Lindgren

Ystad

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.