Annons
Insändare

Staffan Lingärde: YA borde ge ut en söndagstidning

Nog är det en del i Simrishamn (och i många andra orter till för den delen) som surnat till ordentligt när söndagstidningen inte distribueras längre.
Österlen • Publicerad 25 april 2024
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Tidningsbuden får dubbelt så mycket att göra när de ska dela ut söndagstidningarna på måndagen, menar Staffan Lingärde.
Tidningsbuden får dubbelt så mycket att göra när de ska dela ut söndagstidningarna på måndagen, menar Staffan Lingärde.Foto: Robin Haldert/TT

Själv prenumererar jag på Sydsvenskan som i ett mejl till mig motiverade det med att man strävar efter att förbättra journalistiken. DN och Svenska Dagbladet har tydligen rönt samma öde.

Jag och många andra som vid söndagsfrukosten ser fram emot att öppna tidningen för att ta del av nyheter och kultur kan alltså kännas oss blåsta. Och det gör vi. Vi hänvisas till tidningen på nätet som kan letas fram på en iPad eller på en dator. Jätteschysst.

Annons

Så kommer söndagstidningen på måndag. Stort hurra. Och vad kul för tidningsbäraren som får dubbelt upp att göra.

Det handlar så klart om ekonomi. Någon Siffernisse (som troligen bor i Malmö) har räknat på räknesticka...Och bing – här finns det pengar att spara.

Samtidigt kan jag se att här finns en möjlighet för YA! Starta en söndagstidning! Konkurrensen är noll. Och YA är en bra tidning. Visserligen suckar man uppgivet när man ögnar igenom ledarsidan – fast Bo Pellnäs är alltid kunnig och läsvärd.

Krönikörerna har Nobelprisklass och lokalbevakningen är mycket bra.

Också tar man in mina insändare (oftast) – bara det.

Så starta söndags -YA! Befolkningen kommer jubla!

Staffan Lingärde, Simrishamn

SVAR: Tack för berömmet du strör över YA, Staffan! Mitt tråkiga svar är dock att det skulle bli alltför dyrt för YA att starta en söndagstidning. Du konstaterar själv att ”det handlar så klart om ekonomi”. Så är det tyvärr. Vi kommer även i fortsättningen att använda de pengar vi har till att göra så bra tidning vi kan, måndag till lördag.

Lars Mohlin, chefredaktör

Annons
Annons
Annons
Annons