Annons
Insändare

Stefan Pettersson och Adrian Magnusson: Ett uteblivet svar är också ett svar

Sverigedemokraternas dröm om att ersätta de två reaktorerna i Barsebäck med nya små kärnkraftverk innebär att man måste bygga upp emot 20 nya verk i Skåne. Med det antalet småreaktorer är möjligheten för Ystad att komma undan en placering i det närmaste obefintlig.
Skåne • Publicerad 4 april 2024
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Här kanske Sverigedemokraterna vill placera kärnkraftverk, frågar sig Adrian Magnusson och Stefan Pettersson.
Här kanske Sverigedemokraterna vill placera kärnkraftverk, frågar sig Adrian Magnusson och Stefan Pettersson.Foto: Malin Palm

Vi får väl utgå ifrån att Sverigedemokraterna begriper det och därför inte vill ge ett besked till Ystadsborna eller så vill man placera dem någon annanstans och inte ta ansvar för sin politik.

I bolagsordningen för det onämnbara kommunala bolaget står angivet att företaget ska leverera förnybar el till kunderna.

Annons

Bolagsordningen är beslutad av kommunfullmäktige som bolaget har att arbeta efter och där poängteras alltså att man inte ska leverera el från kärnkraft. Således har ingen annan uppfattning framförts än den som bolaget arbetar efter och fullmäktige beslutat om. Att försöka kleta på sina motdebattörer osanningar gör bara de som saknar vettiga argument.

För oss är nu debatten över. Sverigedemokraterna bevisar återigen att när de ska förklara sin politik så uteblir svaren. Man anklagar de som ställer frågor och har synpunkter för okunniga eller löjliga.

Vi är inte förvånade över att svaret uteblir men det är ju också ett svar. Ystadsborna får som vanligt gå ovetande över vilken politik som Sverigedemokraterna kommer att driva framöver.

Stefan Pettersson (S)

Adrian Magnusson (S)

Annons
Annons
Annons
Annons