Annons
Insändare

Sten Hamberg: Släpp fartblindheten och erkänn att det blivit fel någon gång

I måndags den 25 mars var det kommunfullmäktige i Skurup. Där stoltserade styret med en kontinuerlig överlägsenhet i såväl kunskap, insikter och gott omdöme. När de själva står i talarstolarna.
Skurup • Publicerad 2 april 2024
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Så här såg det ut i korsningen Södergatan Föreningsgatan i höstas. Om allt går enligt planerna ska vägen kunna vara öppen för trafik igen i månadsskiftet april/maj.
Så här såg det ut i korsningen Södergatan Föreningsgatan i höstas. Om allt går enligt planerna ska vägen kunna vara öppen för trafik igen i månadsskiftet april/maj.Foto: Annika Thunell

Så är det om de får bedöma själva. Tycker man annat än styret så är man okunnig, outbildad och stundtals bortom all hjälp. Det skulle kunna vara lite annorlunda.

Nu skickas personer från styret med en viss erfarenhet av livet fram för att endast meddela att ”man tillstyrker kommunstyrelsens förslag”.

Annons

Man kan höra och läsa att olika aktörer tar till sig kritiken från utredningen angående snökaoset på E22 för en tid sedan. ”Vi ska ta nytta av erfarenheterna”… Men inte Nicklas Olsson (M) till exempel.

Det blev en lång debatt om alla arbeten som pågår i riklig mängd runt om i nästan hela Skurups tätort. Vad hade hänt om Nicklas Olsson hade från talarstolen sagt ”Ja det här har inte blivit bra, vi ska ta lärdom av de misstag som gjorts i planeringen”.

För fel i planeringen har gjorts. Det är bara att försöka komma fram i tätorten så har man svaret.

Helt oombedd ger jag som en man i allra översta medelåldern med en viss livserfarenhet rådet till Niclas Olsson att släppa fartblindheten och visa lite ödmjukhet, även om kaoset på långt när inte är ditt fel.

Vad skulle de som klagade bitterligen och fick tillbaka helt ointressanta fakta som endast tekniker begriper säga. om Nickas Olsson erkänt att det blivit fel och att det ska vi komma ihåg och ta nytta av detta i framtiden?

Sten Hamberg (L), Skurup

En ny vattenledning ska grävas ner längs Östergatan och delar av sträckan är nu avstängd.
En ny vattenledning ska grävas ner längs Östergatan och delar av sträckan är nu avstängd.Foto: Ann-Louise Olander
Annons
Annons
Annons
Annons