Annons
Insändare

Sven-Åke Strandberg: Ingen falsk propaganda om folkomröstningen

Det är inte falsk propaganda, så som Niclas Olsson (M) uttryckte sig i lördagens YA, det handlar om att lyssna av vad kommuninvånarna vill ska komma ur deras kranar.
Skurup • Publicerad 5 juli 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vattenkran
VattenkranFoto: Tony Gutierrez

Skurups kommun ligger på en framtida guldådra, Alnarpsströmmen och den innehåller mycket stora mängder grundvatten av hög kvalitet som våra kommuninvånare är vana vid.

Jag förstår att Nicklas Olsson och styret är rädda för vad resultatet av en folkomröstning skulle innebära, trots att man gärna lutar sig på en 22 år gammal folkomröstning när det gäller vindkraft.

Annons

Kommunens väl är inget enfrågeparti, vi lyssnar av vad folk i kommunen tycker i olika frågor och det var vad vi gjorde när vi beslutade oss för att jobba för en folkomröstning i frågan om anslutning till Sydvatten.

Att beslut tagits att behålla två borrar öppna och att bygga ut reningsverket för att säkra vatten till en viss del om om olyckan är framme och att sydvatten av någon anledning inte kan leverera vatten förändra ingenting, ej heller att vi kommer att blanda upp vårt vatten med vatten från sydvatten om vi nu ansluter oss, det är helt naturligt eftersom borrar måste användas kontinuerligt om de skall fungera.

Den investeringen glömde du nämna priset på, runt 100 miljoner kronor, samt att vi vet inte vad Sydvatten vatten kommer att kosta i framtiden.

Men detta förhindrar inte att kommuninvånarna får säga sitt om mänsklighetens viktigaste livsmedel som är grunden till allt liv på jorden, är inte detta skäl nog för Nicklas Olsson tycker jag han ska se sig om efter en annan karriär än den politiska än att företräda kommuninvånarna i Skurup som vi faktiskt gör som ledamöter i kommunfullmäktige som förtroendevalda och det är ett uppdrag som i alla fall jag tar på största allvar, så någon falsk propaganda är det inte fråga om från kommunens väls sida, ej heller min.

Sven-Åke Strandberg, Kommunens väl Skurup

Annons
Annons
Annons
Annons