GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Terry Hannington: Inkonsekvent hantering av kulturen

Simrishamns kommun har historiskt behandlat kulturen tveksamt och inkonsekvent.
Simrishamn • Publicerad 8 oktober 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Valfisken, ett minikulturhus, övergavs för att lappa ihop en skolbyggnads behov och en privatägd och driven biograf/teater fick sitt bidrag indraget utan några hänsyn till konsekvenser.

En kulturelit vill att kommunen ska bygga ett nytt kulturhus. De har presenterat en projektidé motiverad med ökad status för kommunen och spinoff från kulturturism.

Alla vet att ett kulturhus måste vara kommunfinansierat, det är inte självgående.

Kommunen ger ekonomiskt stöd till viss decentraliserad kultur. Med tanke på kommunens tidigare historia är det extremt troligt att kommunen, om den byggde ett sådant kulturhus, skulle gynna det till nackdel för de decentraliserade aktörerna.

Terry Hannington.

Tidigare erfarenhet: Internationell marknadschef för Olivetti, ett IT-företag med flera miljarder dollaromsättning och undersköterska i Simrishamns kommun – lika stolt över båda dessa roller.

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.