Annons
Insändare

Tom Göran Gustafsson: Är inte byggena redan finansierade?

Det kommunala fastighetsbolaget Ystadbostäder AB ska enligt vad vi har läst i YA sälja av fastigheter för att få loss kapital till att färdigställa sina byggnationer i Grundström och Fridhem.
Ystad • Publicerad 7 januari 2020
Detta är en personligt skriven text i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Fyra första vindslägenheterna i Fridhem är klara. Ett bygge som insändarskribenten frågar sig om det inte redan var finansierat i förväg.
Fyra första vindslägenheterna i Fridhem är klara. Ett bygge som insändarskribenten frågar sig om det inte redan var finansierat i förväg.Foto: Mark Hanlon

Denna utförsäljning av fastigheter måste göras, läser vi vidare, för att kommunfullmäktige beslutat att Ystadbostäder inte får ta upp några nya lån.

Kommunen behöver nämligen själv låna (igen) de 400 miljoner som finns kvar att låna från Kommuninvest innan Ystads kommun, som är en av Sveriges mest belånade kommuner, brakar igenom lånetaket.

Annons

Men det som förbryllar mig och en del andra Ystadsbor är formuleringen – ”Låna till redan påbörjade och ej färdigställda projekt.”

Min enkla fråga till den som känner sig manad och kan svara är då - har inte Ystadbostäder lånen beviljade och klara innan de sätter igång sina byggprojekt? För om lånen finns på plats vid byggstart så skulle väl bolaget inte behöva sälja av sina andra fastigheter?

Tom Göran Gustafsson

Ystadsbo

Annons
Annons
Annons
Annons