Annons
Insändare

Torbjörn Redlén: Behöver vi en EU-parlamentariker som ägnar sig åt struntsaker?

Kommentar efter Boriana Åbergs insändare ”Regler för a-traktorer ska inte beslutas i Bryssel” 28 februari.
Skåne • Publicerad 9 mars 2024
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Epa-ekipage uttanför en skola i Kristianstad.
Epa-ekipage uttanför en skola i Kristianstad.Foto: Lasse Ottosson

Jag hade egentligen lovat mig själv att inte skriva något kring Sveriges tokiga regler kring gamla bilar för yngre tonåringar som blockerar våra vägar men nu måste jag.

Boriana Åberg (M) som hittills varit riksdagsledamot vill tydligen ställa upp i EU-valet.

Annons

Det verkar som populismen tagit över det sunda förnuftet när hon ger uttryck för att det är en “katastrof” för de ungdomar som har råd med en a-traktor att då EU vill ändra reglerna lite grann.

Man ska vara försiktig med ord och katastrof bör man använda kring sådant som kriget i Ukraina och inte kring en struntfråga i ett större perspektiv.

Vad ska vi med en EU-parlamentariker som tar upp struntfrågor när vi står i flera allvarliga kriser i Europa där EU:s politik verkligen kan göra skillnad?

Vi måste även ha samordnade regler för körkort och trafik i EU. Hur skulle det se ut om varje land bestämde helt själv över något som är så gränslöst som transporter och trafik?

Många kommer tyvärr inte att rösta till EU-valet trots att vad som sker i Europa är viktigare än någonsin och påverkar Sverige varje dag. Att då läsa Boriana Åbergs insändare blir för mig ett kvitto på att det är viktigare att bli invald som välbetald EU-parlamentariker än att bry sig om Sveriges och Europas bästa.

Torbjörn Redlén

Annons
Annons
Annons
Annons