Annons
Insändare

Vänsterpartister: Om att ta ansvar för demokratin

Hot mot politiker i Sverige har ökat, särskilt på sociala medier. Sedan ett par år tillbaka finns det en säkerhetsvakt vid fullmäktigemötena i Ystad. Vi ledamöter har även blivit informerade om hur vi ska agera, och vi har ett telefonnummer att ringa, om vi upplever hot.
Politik • Publicerad 5 december 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Berth Andersson skrev inlägget den 6 april 2020.
Berth Andersson skrev inlägget den 6 april 2020.

Hösten 2020 anmälde det förra kommunalrådet ett upplevt hot, och under hösten har två ledamöter i fullmäktige blivit mordhotade. Vi har alla ett ansvar för att demokratin och tryggheten bevaras, och kanske har vi förtroendevalda ett särskilt ansvar.

Häromveckan uppdagades att en nyvald kommunfullmäktigeledamot för två år sedan hade skrivit ett mordhot mot då sittande statsminister. Många av ledamöterna i fullmäktige upplevde detta som mycket obehagligt, samt hotfullt att denne person ska finnas med på mötena.

Annons

Vi vill veta hur de tre styrande partierna, som samarbetar med SD, ser på Berth Anderssons uttalande på FB. Det vill nog fler också veta. Det har ju varit knäpptyst från styrets håll förutom att M hänvisat till att det är en fråga för SD.

Annika Weitner, Moa Greiff, Göran Brante, Cecilia Persson. Vänsterpartiets KF-grupp

Annons
Annons
Annons
Annons