Annons
Insändare

Vi uppmanar till protester mot militärövningen Aurora 23

Nätverket Folk och Fred uppmanar till aktioner runtom i Sverige för nedrustning för miljö och välfärd. Detta i samband med den militära storövningen Aurora 23 mellan 17 april och 11 maj som leder i rakt motsatt riktning.
Skåne • Publicerad 1 mars 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Aurora 23 är en rikstäckande övningen som kommer att äga rum under ett par veckor i maj, och omfatta 26 000 personer inom alla vapenslag i Försvarsmakten så väl som delar ur det civila.Foto: Mikael Persson

Aurora 23 där 26000 soldater deltar innefattar övning av värdlandsavtalet med Nato. Vi knyts allt närmare till denna militärallians med dess krav som fördubblar militärbudgeten. Det leder till nedskärningar för miljön och sociala behov.

Det är raka motsatsen till vad Sverige och världen behöver. Vi uppmanar istället till eld upphör och fredsförhandlingar i alla pågående krig i Ukraina, Syrien, Jemen och på andra håll.

Annons

Världen behöver avspänning och satsning på fred. Krigsspiralen måste brytas för att mänskligheten ska kunna ta itu med vår tids stora sociala missförhållanden och klimatkrisen.

Ingalill ia Bjartèn, Jea Jonsson, Tord Björk

Annons
Annons
Annons
Annons