Annons
Nyheter

43-årig man inför rätta för stölder

En 43-årig man har åtalats vid Ystads tingsrätt, misstänkt ett flertal inbrottsstölder. Brotten har begåtts i Köpingebro och Källesjö.
Nyheter • Publicerad 9 december 2011

43-åringen är även misstänkt för häleri. Vid husrannsakan i hans bostad påträffades stulet gods i form av bland annat dvd-spelare, dator och en större mängd klädesplagg.

Den 7 oktober drabbades en villa vid Kabusavägen, mitt på ljusa dagen, medan ägaren rastade hunden.

Annons

Målsägaren uppger att han var borta i en timme. Vid hemkomsten såg han färska hjulspår på gårdsplanen.

Det verkade som någon försvunnit med en rivstart, vilket fick sin förklaring när villaägaren upptäckte inbrottet. Åklagaren är övertygad om att 43-åringen är den skyldige.

Förutom kontanter lade han beslag på tavlor, smycken och andra föremål till ansenligt värde.

Den 24 oktober var det en villa vid Östra Sandskogsvägen som fick påhälsning av mannen. Vid det tillfället stals tv, stereo, konstverk, smycken, silverbestick, med mera.

Enligt åtalet har 43-åringen gjort inbrott i en lokal i Källesjö två gånger i oktober.

Målsägaren bedriver försäljning av bland annat designföremål och konst, som förvarades i lokalen. Värdet av det stulna uppgår till över 100 000 kronor.

Den misstänkte är bosatt i Ystad.

Ann-Louise Olander
Magnus Wegerup
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons