Annons
Nyheter

Exklusiv konsert med Loa Falkman på teatern

I förra veckan var Loa Falkman i Ystad och blev förälskad i teatern. Nu är det bestämt att han kommer tillbaka i vår för en konsert tillsammans med band och kör från våra trakter.
Nyheter • Publicerad 1 december 2011
Foto: 

Loa Falkman och Ystads teater, en oslagbar kombination. Åtminstone om man frågar Lasse Nilsson på Ystads nöjesproduktion, som arrangerat Glenn Wishs konserter i Ystad de senaste åren. Det är Lasse som kläckt idén till den teaterkonsert med Loa Falkman som kommer att äga rum 10 mars nästa år. Det blir Falkmans första konsert på teatern.

– Det kommer att bli riktigt pampigt, lovar han.

Annons

Förhandlingarna om en konsert har pågått ett tag, berättar Lasse, men det var först när Loa Falkman själv fick se Ystads teater i förra veckan som den 64-årige operasångaren och skådisen blev övertygad.

Just då, när Loa Falkman var i stan, höll Glenn Wishs lokala kompband och kör på att repa ihop sig inför en konsert med den göinske Elvishyllaren samma kväll. Enligt Lasse fastnade Loa Falkman inte bara för teatern. Han blev också imponerad av körledare Lousie Jönssons och kapellmästare Gustaf Brandts insatser på scen.

Så nu har Louise och Gustaf fått uppdraget att plocka ihop band och kör samt leda musiken på Loa Falkmans konsert.

– Loa kräver proffs. Och det är därför det är så häftigt att dessa två lokala ungdomar fått chansen att komma in i ett sånt här event, säger Lasse Nilsson.

Gustaf och Lousie själva håller med om att det är en stor grej.

– För min del är det så stort så jag fattade det nog inte riktigt förrän i morse. Det tog en natt med dålig sömn för att begripa hur stort det är, säger Gustaf Brandt.

– Det är fantastiskt att få möjlighet att göra det här, säger Louise Jönsson, som till vardags är kantor och körledare i Löderups kyrka.

De har tidigare jobbat ihop på två konserter med Glenn Wish, i våras i Löderups kyrka samt konserten nu i november på teatern. Men då var det Elvislåtar och rock’n’roll som gällde. Loa Falkman är en helt annan typ av artist och tanken är att han ska framföra ett urval av favoritlåtar, från Taube till schlager till opera.

– En stor utmaning, konstaterar de båda.

Arbetet har nu börjat så smått. Gustaf Brandt har plockat ihop ett band bestående av Oliver Andersson på slagverk, Tommy Nilsson på bas, Jimmy Lindström på gitarr och Cristian Einarsson på flygel. Louise Jönsson kommer att ta med ett gäng sångfåglar från sin kör i Löderup.

Annons

Nu hoppas de att de ska få ett urval låtar från Loa Falkman nästa vecka, så att de kan börja slipa till formen inför konserten.

Biljetter släpps inom kort.

Ann-Louise Olander
Emil Sandgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons