Annons
Nyheter

Skivplaner för Matilda Årestad

Hon fick visserligen nobben av juryn när hon sökte till "Talang". Men runt hörnet väntade nya möjligheter. – Jag fick skivkontrakt direkt efter programmet, säger Matilda "Mattis" Årestad, som uppträder i Simrishamn i morgon.
Nyheter • Publicerad 15 december 2011
Foto: Marcus Karlsson

– Det var efter en spelning på Feministiskt Initiativs partimöte som jag blev kontaktad av Bénka-dí och de tyckte att jag skulle komma till dem. Det är jätteroligt, säger Matilda "Mattis" Årestad, artist med rötter i Ystad.

Matilda menar att hon med lite lättare mellansnack vill väga upp de oftast allvarsamma texterna i hennes låtar så att publiken inte ska tycka att stämningen blir för tung. Det ska ju vara roligt att gå på konsert.

Annons

Efter att hon varit med en kort sväng i TV4-programmet "Talang" blev Matilda Årestad kontaktad av producenterna Niklas "Nikey" Olovson och Robin Mortensen Lynch. De jobbar på Göteborgsbaserade bolaget MachoPsycho och har tidigare skrivit låtar till artister som Pink, Backstreet Boys, Justin Timberlake och Keith Urban.

– Jag fick skivkontrakt direkt efter programmet. De hörde av sig och ville samarbeta och vi håller just nu på att spela in en ny skiva. En singel från den, "Tribute to Ellen", som är en hyllning till min bästa vän, kommer i början på nästa år, berättar Matilda Årestad.

Förra skivan "Explode", som Matilda Årestad spelade in själv, kom för cirka ett och ett halvt år sedan. Den blev bland annat uppmärksammad i musiktidningen Gaffa där den fick väldigt fint betyg. Fem av fem stjärnor. Omdömen som "bedårande låtar" och "hört låtar på samma tema förr, men sällan så här vackert" avlöser varandra i recensionen.

– Det kändes jättebra eftersom jag gjort allt själv och det gjorde också att det känns som att jag är på rätt väg med min musik.

Just nu går Matilda Årestad sjukskriven tre månader efter en knäoperation. En krånglande minisk sätter dock inte stopp på henne så lätt.

– Det gör ju i och för sig bara att jag får mer tid för min musik, säger hon lite försiktigt.

Ann-Louise Olander
Linda Wald
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons