Annons
Kultur

AMC ingår avtal för att undvika konkurs

Film • Publicerad 11 juli 2020
AMC har behövt stänga 1|000 av sina biografer
AMC har behövt stänga 1|000 av sina biograferFoto: Paul Sancya/AP/TT

Den amerikanska biografkedjan AMC har ingått ett avtal för att förhindra en ekonomisk kris och undvika konkurs. skriver Variety.

Enligt avtalet ska Silver Lake Group investera ytterligare 100 miljoner dollar i AMC som äger svenska Filmstaden. Sedan tidigare äger Silver Lake Group motsvarande 600 miljoner dollar i AMC.

Annons

AMC har tidigare sagt att man genom att omförhandla sina skulder kommer att kunna hålla sig flytande till och med 2021. Företaget har också gått ut med att man ska samla in 200 miljoner dollar i kontanter genom att låta andra skuldsatta ägare byta sina värdepapper mot en rabatt.

Redan före coronapandemin var företaget skuldtyngt efter att ha gjort stora investeringar i ombyggnationer i sina biografer. För 2019 redovisade företaget drygt 4,75 miljarder dollar i företagslån.

Biografkedjan räknar med att ha förlorat närmare 2,4 miljarder dollar, omkring 22 miljarder kronor, i intäkter under den första delen av pandemin. Bland annat har man tvingats stänga fler än 1 000 biografer och avskeda 600 anställda.

Svenska Filmstaden har hållit sina biografer stängda sedan den 18 mars.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons