Annons
Kultur

Andrew Tate släpps ur husarrest

Den brittisk-amerikanske influeraren Andrew Tate släpps ur sin husarrest i Rumänien, rapporterar norska TV2 och hänvisar till Reuters.
Nöje • Publicerad 4 augusti 2023
Influeraren Andrew Tate släpps ur husarrest. Arkivbild.
Influeraren Andrew Tate släpps ur husarrest. Arkivbild.Foto: Andreea Alexandru/AP/TT

Andrew Tate, hans bror och två rumänska kvinnor har åtalats för människohandel och våldtäkt. De fyra åtalades också för bland annat illegalt datorintrång, hot om våld och misshandel. Samtliga nekar till anklagelserna.

Tate-bröderna, som först greps misstänkta för trafficking och våldtäkt i december 2022, har suttit i husarrest i Bukarest sedan i april 2023. Den 18 juli beslutade en rumänsk domstol att förlänga husarresten med 30 dagar.

Annons

Andrew Tate är influerare, mansrättsaktivist och provokatör och har bland annat hamnat i ett uppmärksammat twitterbråk med svenska klimataktivisten Greta Thunberg i december 2022.

Andrew Tate medverkade i engelska "Big brother" 2016, men kastades ut från programmet efter en video som visade hur han attackerade en kvinna.

Han blev senare även känd som kickboxare innan han skaffade dubbelt brittiskt och rumänskt medborgarskap och flyttade till Rumänien för att starta ett pornografiskt webcam-företag.

Fakta: Andrew Tate

Influerare, mansrättsaktivist och provokatör som fick ett stort genomslag i den så kallade "manosphere"-miljön på internet, som påstod sig erbjuda en form av självhjälp för unga män.

Tate har vid flera tillfällen varit bannlyst från sociala medier men tack vare en armé av internetkrigare kunde Tates innehåll spridas genom fankonton, vilket gjorde honom till en av de mest uppmärksammade personerna 2022. Hans kombination av misogyni och självhjälp för unga män gjorde honom förmögen.

Tates egna skola "Hustlers university" har påståtts erbjuda unga män vägledning på dejtingmarknaden och i ekonomi.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons