Annons
Kultur

Anne Heches organ blev donerade

Nöje • Publicerad 16 augusti 2022
Den amerikanska skådespelaren Anne Heche blev 53 år. Arkivbild.Foto: Taylor Jewell/AP/TT

Det var efter att man hittat en lämplig donationsmottagare som de livsuppehållande åtgärderna "lugnt och stilla" upphörde för den amerikanska skådespelaren Anne Heche. Det uppger hennes talesperson Holly Baid, enligt BBC.

Anne Heche låg i koma efter en bilolycka i Los Angeles. Hennes familj hade meddelat att hon förklarats hjärndöd och inte skulle överleva. Familjen uppgav också att det var känt att Anne Heche ville att hennes organ skulle doneras om en sådan situation skulle uppstå.

Annons

Det är inte känt hur många eller vilka organ som donerades, men enligt NBC stod kirurger redo att utföra transplantationerna.

Skådespelaren, som bland annat medverkade i filmer som "Sex dagar sju nätter" och "Wag the dog" och i tv-serier som "Ally McBeal" och "Chicago PD", blev 53 år.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons