Annons

Arvidsson går vilse i folkhögskolan och på fjället

Man listar alldeles för snabbt ut både vad som hänt och hur det ska gå, konstaterar Bella Stenberg, som läst Lina Arvidssons fjärde spänningsroman ”Mitt namn ditt blod”.
Litteratur • Publicerad 6 mars 2023
Detta är en recension i Ystads Allehanda. En recension är en subjektiv bedömning av en företeelse eller ett verk.
Spänningsroman

Mitt namn ditt blod

Författare: Lina Arvidsson

Förlag: Lind & Co

Lina Arvidsson skildrar familjehemligheter och frigörelse i fjällmiljö i nya spänningsromanen ”Mitt namn ditt blod”
Lina Arvidsson skildrar familjehemligheter och frigörelse i fjällmiljö i nya spänningsromanen ”Mitt namn ditt blod”Foto: Eva Lindblad/1001bild.se

Visst är det trevligt att få känna sig smart. Men någon måtta får det vara på alla planteringar och ledtrådar. Alldeles för tidigt kan läsaren både ana och veta vad som ska ske i ”Mitt namn ditt blod”.

Sonja är 25 år och bor kvar hos föräldrarna i Bollnäs. För tio år sedan fick pappan ett psykbryt. Sedan dess går han knappt ut – och vill helst inte att hon gör det heller. Nu har frigörelsens tid kommit. Först med ett litet steg: matematikstudier på folkhögskola (inte särskilt trovärdigt beskrivet). Sedan uppdagas en familjelögn och allt kraschar.

Annons

Det är stillsamt, ofta banalt och inte särskilt spännande, men beskrivningarna av Bruksvallarna och fjällen är vackra och det finns fina inslag i vänskapsskildringarna och frigörelseprocessen.

Lina Arvidssons fjärde roman håller varken samma klass som hennes tidigare eller som hennes namnes.

Lina Arvidsson - ”Mitt namn ditt blod”
Lina Arvidsson - ”Mitt namn ditt blod”
Bella StenbergSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons