Annons
Kultur

Assistent anklagar Singer för kränkningar

X-men-regissören Bryan Singers tidigare assistent berättar om sin relation med honom i en lång artikel i branschtidningen . Enligt assistenten ska regissören ha varit kränkande, kontrollerande och hotfull.
Film • Publicerad 21 december 2021
Bryan Singer. Arkivbild.
Bryan Singer. Arkivbild.Foto: Matt Sayles/AP/TT

Mannen, som i dag är 30, träffade Singer som 18-åring i New York. Han säger att han då såg då väldigt ung ut, men att Singer med hjälp av mannens körkort försäkrade sig om att han verkligen var myndig.

Singer ska ha lockat med mannen, som hade förhoppningarna om att lyckas i Hollywood, till Los Angeles. Singer tog med honom på olika inspelningar och han blev så småningom hans assistent, och de inledde en sexuell relation.

"Levde i skräck"

Annons

Singer ska enligt mannen ha varit kontrollerande och under hösten 2012 ha hotat döda honom om han lämnade regissören.

"Därefter levde jag i skräck att Bryan skulle göra allvar av sina hot", skriver han.

"Jag tilläts inte att dejta. Jag tilläts inte ha sex med vem jag ville. Han kontrollerade mig", påstår den tidigare assistenten.

När assistenten 2013 tvingades lämna filminspelningen av "X-men: Days of future past" valde han att lämna Singer och reste hem till New York. Han uppger att han drabbades av långvariga psykiska problem, blev deprimerad och hamnade i missbruk.

Inga regijobb

Bryan Singers advokat kallar påståendena för "en punktlista över obekräftade, inflammatoriska och mycket ärekränkande anklagelser". Advokaten hävdar att Singer och mannen till en början tyckte om varandra, men att assistenten med tiden blev paranoid, krävande och förvirrad – och återkommande bad om jobb och pengar.

Variety har dock via intervjuer med 20 personer lyckats bekräfta många av mannens uppgifter, bland annat ett sms han skickade 2012 där han berättade om Singers hot.

Singer har tidigare anklagats för sexuella övergrepp, även mot minderåriga. Han fick sparken från inspelningen av "Bohemian rhapsody" med bara tre veckor kvar av inspelningen 2018, och har sedan dess inte regisserat någon film. Han står dock som exekutiv producent för tv-serien "The gifted" mellan 2017 och 2019.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons