Annons
Kultur

Axl Rose slutar slänga mikrofonen

Guns N' Roses sångare Axl Rose tänker bryta en 30-årig tradition och sluta slänga ut mikrofonen i publiken.
Musik • Publicerad 4 december 2022
Guns N' Roses, med Axl Rose och Slash, uppträdde på Sweden Rock Festival 2022. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg / TT

Det var efter en konsert i Adelaide i Australien tidigare i veckan som tidningen Adelaide Advertiser rapporterade om att en kvinna som varit på Guns N' Roses konsert träffats i ansiktet av mikrofonen som Axl Rose slängde ut i publiken. Kvinnan fick blåtiror och skador på näsan.

När detta kom till Roses kännedom gick han ut på Twitter och meddelade att han inte längre kommer att kasta ut mikrofonen i publiken, vilket han hävdar att han gjort som avslutning på spelningar i 30 års tid, rapporterar Billboard.

Annons

Sångaren skriver att om uppgifterna om kvinnans skador stämmer så är det självklart att han aldrig skulle vilja skada någon under en spelning.

"Av hänsyn till publikens säkerhet kommer vi från och med nu avstå från att kasta ut mikrofonen eller något annat till fansen under våra spelningar", skriver Axl Rose på Twitter.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons