Annons
Kultur

Bacon-triptyk såld för rekordpris

Konst • Publicerad 1 juli 2020
Verket "Triptych inspired by the Oresteia of Aeschylus" av den brittisk-irländske konstnären Francis Bacon såldes under tisdagen för 84,6 miljoner dollar.
Verket "Triptych inspired by the Oresteia of Aeschylus" av den brittisk-irländske konstnären Francis Bacon såldes under tisdagen för 84,6 miljoner dollar.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Verket "Triptych inspired by the Oresteia of Aeschylus" av den brittisk-irländske konstnären Francis Bacon såldes under tisdagen för 84,6 miljoner dollar på auktionshuset Sotheby's digitala auktion av samtida och impressionistisk konst, skriver The New York Times.

Budgivarna kunde via nätet följa budgivningen, som visades på skärmar som placerats i en coronaanpassad lokal i London. Triptyken av Bacon såldes till en köpare i New York efter en tuff budgivning – och priset är det tredje högsta som ett verk av den brittisk-irländske konstnären har sålts för.

"Triptych inspired by the Oresteia of Aeschylus" såldes av Astrup Fearnley Museet, ett privat museum i Oslo grundat av den norska samlaren Hans Rasmus Astrup – och ingår i de 28 triptyker som målades av Francis Bacon mellan 1962–1991.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons