Annons
Kultur

Bandet ber om ursäkt – lät ryss spela trummor

Det amerikanska rockbandet The Killers ber nu om ursäkt efter att de blev utbuade på scenen under en konsert i Georgien för att ha tagit upp ett ryskt fan på scenen.
Musik • Publicerad 16 augusti 2023
The Killers frontman Brandon Flowers. Arkivbild.
The Killers frontman Brandon Flowers. Arkivbild.Foto: David Richard/AP/TT

Det var på tisdagen som bandet uppträdde i staden Batumi och bjöd som vanligt upp ett fan till att spela trummor i låten "For reasons unknown", skriver NME.

Men den tillfällige trummisen råkade vara från Ryssland och när The Killers frontman Brandon Flowers presenterade honom förklarade han att han "inte känner till sederna i det här landet" och frågade om publiken var okej med att en kille från Ryssland spelade trummor.

Annons

Publiken svarade med höga burop. "Kan ni inte medge att han är en bror?", undrade Flowers, men möttes av fler protester.

Efter Rysslands krig mot Georgien 2008 och den fullskaliga invasionen av Ukraina, står Ryssland lågt i kurs bland många av landets invånare.

Bandet går nu ut med en ursäkt på sina sociala medier, riktad till Georgiens folk, där de intygar att det aldrig var deras avsikt att förolämpa någon. "Vi står med er och hoppas återvända snart", avslutar de.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons