Annons
Kultur

Bette Midler uppmanar till sexstrejk

Nöje • Publicerad 5 september 2021
Bette Midler protesterar mot abortlagen i Texas efter att USA:s högsta domstol nyligen sagt nej till att stoppa den. Arkivbild.
Bette Midler protesterar mot abortlagen i Texas efter att USA:s högsta domstol nyligen sagt nej till att stoppa den. Arkivbild.Foto: Evan Agostini

Den amerikanska sångerskan och skådespelaren Bette Midler tillhör dem som nu använder sina plattformar i sociala medier för att protestera mot den stränga abortlagen i Texas. Lagen innebär att abort efter vecka sex – en tidpunkt då många kvinnor inte ens vet om att de är gravida – nu endast tillåts om kvinnans liv bedöms vara i fara.

På Twitter ifrågasätter Bette Midler att personer som vägrar vaccin eller munskydd får rätten att bestämma över sina kroppar medan gravida kvinnor inte får det?

Annons

"Jag föreslår att alla kvinnor vägrar ha sex med män tills kongressen kan garantera kvinnorna rätten att själva välja", twittrar Bette Midler.

Även Reese Witherspoon fördömer den stränga abortlagen i Texas, skriver Aftonbladet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons