Annons
Kultur

Bill Cosby stäms för övergrepp mot sångerska

Bill Cosby anklagas för sexuella övergrepp av ännu en kvinna. Sångerskan Morganne Picard stämmer skådespelaren och hävdar att han drogat och våldtagit henne vid flera tillfällen.
Nöje • Publicerad 6 augusti 2023
Bill Cosby anklagas på nytt för övergrepp. Arkivbild.
Bill Cosby anklagas på nytt för övergrepp. Arkivbild.Foto: Matt Rourke/AP/TT

The Wrap skriver att Morganne Picard 1987 bjöds in till inspelningarna av tv-serien "Cosby" av huvudpersonen Bill Cosby, för en eventuell medverkan som gästsångerska i ett avsnitt.

Cosby ska ha uppgett att han ville hjälpa den unga Picard framåt i karriären och bjöd hem henne vid flera tillfällen, då hon även umgicks med hans fru Camille. Enligt stämningsansökan började Morganne Picard se honom som en "fadersgestalt".

Annons

De umgicks under perioden 1987–1990 och vid flera tillfällen bjöd Bill Cosby henne på drinkar med alkohol, som gjorde att hon somnade och fick minnesluckor. Vid minst ett tillfälle vaknade hon upp naken på ett hotellrum och kände sig öm mellan benen, hon antog att hon hade blivit våldtagen.

Morganne Picard stämmer Bill Cosby för övergrepp och för att ha orsakat henne stort psykiskt lidande. I stämningsansökan nämns även film- och tv-bolagen NBC Universal, Kaufman Astoria Studios och Carsey-Warner Company för att de inte undersökte de många anklagelser som redan för flera decennier sedan riktades mot Bill Cosby.

Cosbys advokat Andrew Wyatt säger att Cosby nekar till anklagelserna och att de kvinnor som säger sig ha utsatts drivs av girighet och bara är ute efter uppmärksamhet. I ett uttalande till Daily Beast drar han paralleller till lynchningar mot svarta.

Så sent som i juni anklagades Cosby för ett annat övergrepp mot en före detta modell som ska ha ägt rum 1969.

Han dömdes till fängelse 2018 för att ha drogat och sexuellt utnyttjat en kvinna 2004, men han släpptes 2021 efter att domstolen i Pennsylvania hade rivit upp domen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons