Annons
Kultur

Billie Eilish ger upp sociala medier

Billie Eilish, med 110 miljoner följare på Instagram, har tagit bort alla sociala medier-appar från sin telefon.
– Det är en stor sak för mig som vuxit upp med internet, säger hon.
Nöje • Publicerad 3 mars 2023
Billie Eilish tycker att internet gör henne godtrogen och har raderat sina sociala medier-appar. Arkivbild.
Billie Eilish tycker att internet gör henne godtrogen och har raderat sina sociala medier-appar. Arkivbild.Foto: Allison Dinner/AP/TT

Det är i podcasten " Conan O'Brien needs a friend " som den sjufaldiga Grammy-vinnaren avslöjar att hon ger upp sociala medier.

En av anledningarna är att hon inte gillar att titta på bilder på sig själv. En annan är att internet gör henne godtrogen.

Annons

– Det som skrämmer mig med internet är att jag tror på allt jag läser. Jag vet att det är dumt och jag borde inte göra det eftersom jag har bevis på att allt inte är sant. Nästan inget är sant, säger hon.

21-åriga Eilish har varit öppen med att hon känt en stor frustration över att ha blivit utsatt för både onlinetroll och body shaming (kroppshån på svenska). I en video för Calvin Klein 2019 sade sångerskan att hon inte vill att "världen ska veta allt om mig".

– Det är därför som jag bär stora och bylsiga kläder. Ingen kan ha en åsikt eftersom de inte har sett vad som finns under. Ingen kan säga saker som "hon är smal, hon är tjock, hon har en platt rumpa, hon har en fet rumpa" eftersom de inte vet, säger hon i podcasten.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons