Annons
Kultur

Bok som inte vill bli läst årets bästsäljare

Litteratur • Publicerad 8 januari 2021
"Boken som inte ville bli läst" av komikern och tv-profilen David Sundin sålde bäst i Adlibris sortiment. Arkivbild.
"Boken som inte ville bli läst" av komikern och tv-profilen David Sundin sålde bäst i Adlibris sortiment. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

"Boken som inte ville bli läst" av komikern och tv-profilen David Sundin (Bonnier Carlsen) toppar nätbokhandeln Adlibris lista över bästsäljande fysiska böcker under fjolåret.

"Det är nog få böcker som har kommit upp i samma volym under sitt första år. Det är en unik bok som trots sin titel bör bli läst", säger Sakari Luovio, försäljningschef på Adlibris, i ett pressmeddelande.

Annons

I kategorin faktaböcker var det "Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk" av Björn Natthiko, Caroline Bankler och Navid Modiri (Bonnier fakta) som sålde mest under 2020. "Spegelmannen" av Lars Kepler (Albert Bonnier Förlag) var den deckare som såldes i flest fysiska exemplar under förra året.

I övriga kategorier sålde "Balladen om sångfåglar och ormar" av Suzanne Collins (Bonnier Carlsen) bäst i kategorin ungdomsböcker, medan "För dig som går på lågstadiet" av Reyhaneh Ahangaran (B Wahlström) såldes i flest exemplar i barnboksklassen (6–12 år).

Årets roman blev "Där kräftorna sjunger" av Delia Owens (Bokförlaget Forum) – medan "Baka i långpanna deluxe" av Frida Skattberg (Bonnier Fakta) utsågs till årets kokbok.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons