Annons
Kultur

Cherrie om "Så mycket bättre": Chockad

Cherrie klev in i "Så mycket bättre"-huset i tron att hon var en av gruppens doldisar. Därför blev hon förvånad när många av artistkollegorna också var fans.
Tv • Publicerad 21 oktober 2021
Årets deltagare i TV4:s "Så mycket bättre" är Gustaf Norén, Marie Nilsson Lind, Melissa Horn, Thomas Stenström, Maxida Märak, Peter Jöback, Siw Malmkvist, Viktor Norén, Moonica Mac, Harpo, Andreas Mattsson och Daniel Adams-Ray. Även Cherrie är med i årets säsong, men hon var frånvarande vid fototillfället.
Årets deltagare i TV4:s "Så mycket bättre" är Gustaf Norén, Marie Nilsson Lind, Melissa Horn, Thomas Stenström, Maxida Märak, Peter Jöback, Siw Malmkvist, Viktor Norén, Moonica Mac, Harpo, Andreas Mattsson och Daniel Adams-Ray. Även Cherrie är med i årets säsong, men hon var frånvarande vid fototillfället.Foto: Jessica Gow
Cherrie blev överraskad över att många av de andra artisterna redan kände till hennes musik – och var fans. Arkivbild.
Cherrie blev överraskad över att många av de andra artisterna redan kände till hennes musik – och var fans. Arkivbild.Foto: Fredrik Persson/TT
Peter Jöback och och Siw Malmkvist är två av årets deltagare i "Så mycket bättre".
Peter Jöback och och Siw Malmkvist är två av årets deltagare i "Så mycket bättre".Foto: Jessica Gow
Moonica Mac tyckte det var klurigt att tolka andra artisters låtar.
Moonica Mac tyckte det var klurigt att tolka andra artisters låtar.Foto: Jessica Gow

Cherrie, eller Sherihan Hersi som hon egentligen heter, är en av Sveriges största r'n'b-stjärnor just nu. Tidigare i år släppte hon albumet "Naag nool", och har haft stora hits med låtar som "Aldrig igen (må sådär)" och "Lämna han".

Men att många av de andra deltagarna i årets "Så mycket bättre" skulle visa sig vara fans hade hon inte trott.

Annons

– Jag väntade mig att jag skulle vara den som de andra inte visste så mycket om. Sedan berättade Melissa (Horn), Andreas (Matsson), Thomas (Stenström), och Gustaf (Norén) att de har tyckt om min musik ett bra tag. Man blir positivt överraskad och glad, säger hon.

Längtat i elva år

I årets säsong medverkar 13 artister som kommer och går under programmets gång. Förutom Cherrie är det Siw Malmkvist, Peter Jöback, Marie Nilsson Lind, Bröderna Gustaf och Viktor Norén, Thomas Stenström, Melissa Horn, Maxida Märak, Harpo, Andreas Mattsson, Moonica Mac och Daniel Adams Ray. Stenström och Horn fungerar som TV4-programmets ankare, och är på plats hela tiden.

Cherrie beskriver musikvistelsen på Gotland som "fin och känslomässig".

– Jag tror inte att jag förväntade mig att det skulle vara en sådan karriärdefinierande upplevelse som artist, men det har kommit att bli ett av mina finaste minnen, säger hon.

Någon som längtat efter "Så mycket bättre" i elva år är Peter Jöback. Han blev tillfrågad om att vara med i programmet redan första säsongen, men just då klaffade inte schemat.

– Jag är väldigt glad att det blev nu, det här är ett så bra år för mig. Just att jag fyller 50 och firar 40 år som artist. Det känns som en fin summering av min tid, och jag kan dela med mig av insikter som jag har kommit fram till i den här åldern, säger han.

"Klurigt och bökigt"

Förutom musik präglas "Så mycket bättre" ofta av personliga samtal vid middagsbordet om livet och karriären. Peter Jöback säger att han inte har några problem med att öppna sig i tv.

– Jag tror att jag är väldigt bekväm med det, för jag vet var min gräns går. Jag har varit rätt personlig och berättat min historia. Men det som har varit roligt här är att prata om musiken och min resa som artist, säger han.

Moonica Mac är en av TV4-programmets nyaste artister och har hajpats de senaste åren. Egentligen heter hon Lisa Brolander – artistnamnet är en sammanslagning av två av hennes musikaliska influenser, Monica Zetterlund och Fleetwood Mac.

Att komma till Gotland och tolka andra artisters låtar beskriver hon som "klurigt och bökigt".

Annons

– Det är någonting man inte är van vid. Att man både måste göra sin egen grej, känna någonting innerligt och samtidigt behålla en respekt och en kärna i låten, säger hon och fortsätter:

– Jag brukar tänka att jag inte ska ta det på så stort allvar, men man vet inte hur andra tänker. Om det är någons praktverk vill man inte lattja bort det.

TT: Hur var det att öppna sig i tv?

– Att var personlig är ganska enkelt, att vara privat däremot är en annan grej som jag kan tycka är lite svårare. Någonstans tycker jag att alla människor ska vara ödmjuka inför att vi är människor, vi är väldigt lika egentligen, säger hon.

"Så mycket bättre" har premiär den 30 oktober.

Fakta: Deltagare i "Så mycket bättre"

Marie Nilsson-Lind

Moonica Mac

Jan "Harpo" Svensson

Daniel Adams-Ray

Melissa Horn

Thomas Stenström

Gustaf och Viktor Norén

Andreas Mattsson

Cherrie

Siw Malmkvist

Casper Janebrink

Peter Jöback

Maxida Märak

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons