Annons
Kultur

Då har nya "Sagan om ringen"-serien premiär

Tv • Publicerad 3 augusti 2021
"Sagan om ringen"- och "Hobbit"-trilogierna har spelat in sex miljarder dollar. Nu är en ny tv-serie på väg. Arkivbild.
"Sagan om ringen"- och "Hobbit"-trilogierna har spelat in sex miljarder dollar. Nu är en ny tv-serie på väg. Arkivbild.Foto: Pierre Vinet/AP/TT

Den nya "Sagan om ringen"-serien, vars namn ännu inte är känt, har fått sitt premiärdatum. Inspelningarna är nu klara och det första avsnittet av serien kommer att släppas på streamingtjänsten Amazon Prime Video den 2 september 2022, skriver Deadline.

Vid premiären blir serien tillgänglig i 240 olika länder och regioner världen över. Därefter släpps ett avsnitt per vecka.

Annons

Serien utspelar sig några tusen år före händelserna i JRR Tolkiens "Bilbo – en hobbits äventyr" och "Sagan om ringen"-trilogi. Inspelningen har beskrivits som världens hittills dyraste, första säsongen kostade 465 miljoner dollar, motsvarande 3,9 miljarder kronor, att spela in.

Två av avsnitten regisseras av svenska Charlotte Brändström som tidigare arbetat med tv-serier som "The witcher", "Jupiter's legacy" och "Outlander".

Rättad: I en tidigare version var premiärdatumet felaktigt. Det förekom även en felaktig om i hur många länder serien blir tillgänglig.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons