Annons
Kultur

Danskar upprörs över barnserie om jättepenis

Tv • Publicerad 4 januari 2021
"John Dillerman" väcker debatt i Danmark. Pressbild.
"John Dillerman" väcker debatt i Danmark. Pressbild.Foto: Danmarks Radio

Nya danska barnprogrammet "John Dillermand" handlar om en animerad man med en onaturligt lång penis. Vissa tittare i Danmark rasar nu över innehållet i serien, medan andra tycker att den bör ses ur ett humorperspektiv.

John Dillermand råkar ut för diverse pinsamma situationer och motgångar på grund av sin jättepenis, men låter den även tjäna som hundkoppel eller fiskespö.

Annons

Serien sänds i Danmarks motsvarighet till SVT:s Barnkanalen, DR Ramasjang. På kanalens Facebooksida uttrycker många sitt missnöje över seriens innehåll. Enligt Berlingske Tidende har bland andra Morten Messerschmidt, politiker för Dansk Folkeparti, kallat den "förkastlig".

DR:s kulturchef Morten Skov Hansen meddelar att "John Dillermand" inte kommer att tas bort på grund av arga kommentarer. Skaparna av serien har bland annat konsulterat barnpsykologer och sexologer när de skrivit manus.

– Vi har fått positiva kommentarer från föräldrar som har använt serien för att prata med sina barn om kroppen, säger han till Danmarks Radio.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons